Antena Meniu Search
x

Video Antivirale aduse ilegal din Rusia, vândute la tarabă în Suceava, printre haine şi mâncare

În loc să se vaccineze, românii caută imunizare pe tarabele din piaţă! Un medicament antiviral care nu este aprobat în Uniunea Europeană este adus în ţară ilegal, în sacoşă, din Ucraina, Rusia şi Republica Moldova.

de Redactia Observator

la 01.11.2021, 10:42

Vezi și

Polițiștii suceveni au efectuat în weekendul ce a trecut mai multe controale în bazarul din oraș, dar și în mai multe piețe. În urma acestora, două persoane au fost surprinse că vindeau aceste medicamente în condiții neconforme și în mod neautorizat. Acestea erau ținute la soare, printre haine și mâncare. 

Medicamentele intrau în ţară ilegal

Chiar dacă medicamentul este avizat în Rusia, trecerea graniței, în sacoșă, și depozitarea în condiții improprii poate pune în pericol sănătatea celor care și-l administrează. Ba mai mult de atât, ambalajele și prospectele nu aveau traducere în română autorizată și putem risca să fim alergici la substanțele pe care le are antiviralul. 

În urma controalelor, toate medicamentele au fost confiscate și sigilate și urmează să fie supuse expertizării prin structurile de profil. În total, s-au acordat amenzi în valoare de 32 mii de lei, pentru persoane care sfidau normele de protecție împotriva pandemiei. 

Pe acelaşi subiect

Într-o filmare cu o cameră ascunsă, unul dintre cei care comercializau astfel de medicamente indemna clienţii să le cumpere, acordând siguranţa că antiviralele sunt foarte bune şi au un efect imediat. Bărbatul le spunea oamenilor că el însuşi se tratase cu aceste pastile. O astfel de cutie cu antivirale se vindea la taraba din bazar cu preţul de 70 de lei.

Client: Şi astea au un prospect, ceva? 

Comerciant: Da, are. Astea se iau ....sunt foarte bune să ştiţi. Am luat şi eu acum câteva luni. În Aprilie 

Client: Şi scrie cum se iau? Are ceva, prospect? 

Comerciant:  Are, dar e în rusă

Client: Cât aţi spus că este

Comerciant:  70 de lei

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sanatate » Antivirale aduse ilegal din Rusia, vândute la tarabă în Suceava, printre haine şi mâncare