Antena Meniu Search
x

Video Anunţurile de vânzare pentru Arbidol, blocate pe platformele din România. Cererea pentru antiviral a crescut de 40 de ori în ultima lună

Mai multe site-uri au blocat anunţurile celor care vindeau medicamentele Arbidol şi Arbivir, două antivirale care nu au aprobare in Uniunea Europeana si sunt folosite în special de cei care se tratează de covid dupa ureche.

de Redactia Observator

la 11.11.2021, 19:59

Vezi și

Vorbim despre platformele OLX şi La Jumate.ro care au decis să blocheze toate anunţurile prin care se puteau comercializa antiviralele ruseşti, folosite des în România pentru tratarea infecţiei cu covid19.

S-a întâmplat după ce, în ultima lună, numărul unor astfel de anunţuri a explodat. În luna octombrie, căutările pentru astfel de medicamente au crescut de 40 de ori faţă de luna septembrie. 

Vânzarea antiviralelor a fost blocată

În prima săptămână din luna octombrie, au fost peste 8.000 de căutări, pe un singur site, pentru Arbidol şi Arbivir, comparativ cu luna aprilie atunci când căutările au fost cu 95% mai putine. De la începutul anului, au fost 12.300 de cereri pentru aceste medicamente. 

Reprezentanţii platformelor au transmis celor care mai văd astfel de anunţuri să le raporteze imediat, mai ales că aceste medicamente nu sunt recomandate în protocolul de tratare a pacientilor infectaţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Sanatate » Anunţurile de vânzare pentru Arbidol, blocate pe platformele din România. Cererea pentru antiviral a crescut de 40 de ori în ultima lună