Antena Meniu Search
x

Arafat: Dacă o persoană infectată nu poartă mască, probabilitatea să infecteze pe altcineva este de 70%

Dacă o persoană infectată nu poartă mască, probabilitatea de infectare a unei alte persoane este de 70%, chiar dacă aceasta are mască de protecție, a anunțat Raed Arafat.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 20.05.2020, 14:09

Arafat: Dacă o persoană infectată nu poartă mască, probabilitatea să infecteze pe altcineva este de 70% - Hepta
  • Șeful DSU spune că masca trebuie să devină obligatorie în spațiile închise.

Șeful DSU, Raed Arafat, a explicat printr-o schemă publicată pe pagina lui de Facebook de ce este importantă purtarea măștii de protecție.

"Pentru cei care nu înțeleg de ce trebuie să poarte mască sau ceva cu care să acopere nasul și gura", a scris Arafat pe rețeaua de socializare.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

„Am pus astăzi pe Facebook o schemă care arată cum se infectează de la persoană la persoană dacă poartă mască persoana care este infectată, dacă poartă mască persoana care nu este infectată și stă lângă o persoană infectată și dacă poartă amândouă persoanele mască.

Dacă poartă amândouă persoanele mască, rata de infecție, conform graficului, este de 1,5%, pe când dacă poartă mască persoana neinfectată și persoană infectată nu poartă mască rata de infecție poate să ajungă la 70%”, a declarat miercuri Raed Arafat, potrivit Mediafax.

Șeful DSU a mai spus că în această perioadă masca trebuie să devină obligatorie în spațiile închise, în mijloacele de transport în comun, și chiar și în mașină, dacă „ești cu persoane cu care nu stai de regulă în casă, prieteni care vin din alt anturaj”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Sanatate » Arafat: Dacă o persoană infectată nu poartă mască, probabilitatea să infecteze pe altcineva este de 70%