Antena Meniu Search
x

Avorturi la cerere, interzise în mai multe spitale din ţară din motive religioase

Medicii din mai multe spitale din ţară refuză să mai facă întreruperi de sarcină la cerere, în această perioadă, din motive religioase. Pentru că suntem în Postul Paştelui, medicii nu intervin decât în cazuri de urgenţă.

de Redactia Observator

la 21.03.2019, 09:34

Avorturi la cerere, interzise în mai multe spitale din ţară din motive religioase
Avorturi la cerere, interzise în mai multe spitale din ţară din motive religioase - Arhivă

Medicii din mai multe spitale din ţară refuză să mai facă întreruperi de sarcină la cerere, în această perioadă, din motive religioase.

Pentru că suntem în Postul Paştelui, medicii nu intervin decât în cazuri de urgenţă.

Potrivit datelor statistice, cele mai multe cereri de avorturi veneau de la tinere între 20 și 29 de ani.

Anul trecut, la nivel naţional, o statistică şocantă arăta că România ocupă locul al doilea în lume ca număr de avorturi raportat la populația actuală. Pe primul loc era Rusia.

"Campania de a nu mai face întreruperi de sarcini este de mult, nu numai în Botoșani, ci în întreaga țara. Sigur, există cazuri în care există indicație medicală, terapeutică pentru întreruperea unei sarcinii.

Nu cred că medicii din Botoșani mai fac chiuretaj la cerere, ci doar cu indicații terapeutice. Nu numai în perioada postului. Față de cum se făceau înainte numărul este extrem de redus, iar majoritatea întreruperilor de sarcină care se fac  sunt cu indicații medicale. La cerere mă îndoiesc că mai face cineva", a declarat pentru botosaneanul.ro, Bogdan Alexandroaie, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Mavromati Botoşani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Sanatate » Avorturi la cerere, interzise în mai multe spitale din ţară din motive religioase