Antena Meniu Search
x

Băutura preferată la micul dejun care în exces poate duce la apariţia unor boli. Mulţi o consideră o variantă sănătoasă

Un pahar de suc de fructe consumat în fiecare zi ne poate aduce şi mai multe kilograme. Deşi mulţi dintre noi îl considerăm o variantă sănătoasă, medicii ne avertizeză că acesta are un conţinut ridicat de zahăr. Ce efecte are sucul de fructe asupa organismului şi ce ne recomandă specialiştii?

de Adrian Obreja

la 22.01.2024, 08:22

Băutura pe care o consumăm dimineaţa care poate duce la apariţia unor boli. Mulţi o consideră o variantă sănătoasă
Băutura pe care o consumăm dimineaţa care poate duce la apariţia unor boli. Mulţi o consideră o variantă sănătoasă

Specialiştii recomandă ca fructele să fie mâncate în stare solidă. Consumul de suc de fructe natural 100% în exces poate duce la apariţia unor boli precum diabet, obezitate, sau boli ale inimii, iar specialiştii vin şi cu exemple care să deservească drept răspuns la acest lucru.

Consumul recomandat pe zi

Un pahar de suc de portocale este echivalentul a 3 portocale, iar specialiştii în nutriţie şi diabet se întreabă cine consume 3 portocale într-un minut, atât cât durează consumul de suc. Asta pentru că cantitatea de zahăr care se dizolvă în sânge în cazul unui suc de portocale este mult mai mare şi mai rapidă decât consumul fructului în stare solidă.

Specialiştii recomandă în cazul bebeluşilor evitarea completă a consumului de suc natural de fructe. În cazul copiilor cu vârste cuprinse în 4 şi 7 ani nu mai mult de 120 de ml de suc de fructe pe zi sau nu mai mult de 220 de ml de suc de fructe în cazul adulţilor, asta dacă nu dorim să apară astfel de boli pe termen îndelungat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Sanatate » Băutura preferată la micul dejun care în exces poate duce la apariţia unor boli. Mulţi o consideră o variantă sănătoasă