Antena Meniu Search
x

Video Campania de vaccinare dă semne de încetinire. Octavian Jurma: Un motiv este că pandemia a fost declarată închisă

Teama de boală, dorinţa de a se întoarce la şcoală sau de a scăpa de restricţii, grija pentru părinţi sau bunici. Sunt motivele care aduc tot mai mulţi adolescenţi la vaccinare. Cifrele arată că până acum peste 300.000 de copii au fost deja imunizaţi în România. Altfel, deşi în ultima perioadă au fost şi zile cu peste 150.000 de vaccinaţi, cifrele au început să scadă. Până acum, peste şapte milioane de români s-au vaccinat cu cel puţin o doză. Azi dimineaţă platforma de vaccinare a şi fost blocată timp de câteva ore.

de Redactia Observator

la 31.10.2021, 20:29

Vezi și

PaulVreau să mă vaccinez deoarece îmi este frică de această boală, mi-am pierdut şi bunicul şi mi se pare mai sigur să mă vaccinez. 

Este primul vaccinat din clasa lui şi vrea foarte mult să se întoarcă în bancă. 

Paul: Şi la şcoală profesorii ne-au îndemnat să ne vaccinăm şi am ales această variantă. Vreau să-mi revăd şi colegii după atâtea luni în online.

Florin Stoian, tatăl lui Paul: Chiar el a început să insiste, "tati, vreau să fac vaccinul ca să stau mai liniştit, mai fără teamă şi să pot ieşi, să mă întâlnesc cu prietenii, să ne plimbăm în anumite zone unde acum e obligatoriu certificatul".

Pe acelaşi subiect

Şcoala, libertatea, dar şi frica de boală sunt motivele copiilor şi tinerilor care ajung în această perioadă la centrele de imunizare. 

Copii: În primul rând faptul că nu o să ne mai primească la liceu fără vaccin pentru că din online nu înţelegem absolut nimic şi pentru că vine iarna şi ni se pun cât mai multe restricţii.

CopilMama mi-a spus că pot să mă vaccinez am zis bine pentru că am zis să fiu mai protejat. Să merg în vacanţe şi la mare, la munte.

Băiat: Am venit să mă vaccinez, să scap de restricţii. Sunt sportiv şi avem foarte multe bariere, ne cam pun nişte piedici şi să scăpăm, mi-a fost puţin frică.

La centrul de vaccinare de la Palatul Copiilor din Bucureşti, 10% dintre persoanele imunizate sunt copii. 

Cristian Radu, coordonator centru de vaccinare: În jur de 500 de persoane iar ca şi tineret, ca populaţie pediatrică, 12-18 ani, undeva la 50 de persoane. 

Totuşi, după aproximativ două săptămâni în care cifrele vaccinării au crescut semnificativ, acum încep să coboare. 

Octavian Jurma, medic epidemiolog: Un motiv pentru care campania de vaccinare s-a împotmolit este că pandemia a fost declarată închisă. Oamenii au fost asiguraţi în repetate rânduri că niciodată nu li se va impune vaccinarea cu ajutorul certificatului, cu ajutorul restricţiilor.

Cel mai recent studiu arată că pentru adolescenții cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani, două doze de vaccin Pfizer au o eficiență de 93% în prevenirea spitalizării din cauza COVID-19. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sanatate » Campania de vaccinare dă semne de încetinire. Octavian Jurma: Un motiv este că pandemia a fost declarată închisă