Antena Meniu Search
x

Video Câte ore doarme un român pe noapte. Cercetătorii trag un semnal de alarmă pentru cei care nu se odihnesc destul

Astăzi este Ziua Internaţională a Somnului, pe care cel mai bine o putem petrece dormind! Cercetătorii au analizat modul în care ne odihnim şi trag un semnal de alarmă pentru cei care nu dau atenţie somnului. 

Ingrid Tîrziu
de Ingrid Tîrziu

la 15.03.2024, 20:55

Vezi și

Lumea se împarte în patru, în funcţie de cât şi cum dormim: cei care dorm bine, cei care dorm în weekend pentru a recupera, cei care au insomnii și cei care îşi fac des siesta.

Cercetătorii americani au analizat datele de la 3.700 de participanți, notând obiceiurile lor de somn și afecțiunile cronice, la 10 ani distanță. Aşa s-a descoperit că insomniacii dezvoltă, în timp, un risc crescut de boli cardiovasculare, diabet sau depresie și fragilitate. Dar, atenţie, aceleaşi simptome le putem avea şi dacă ne odihnim în mod regulat la prânz. 

Durata medie a somnului la români este de 6,9 ore pe noapte

Studiile de la noi din ţară arată că durata medie a somnului la români este de 6,9 ore pe noapte. Stresul afectează calitatea somnului, iar de asta se plâng 6 din 10 români. Iar 40% dintre cei care au participat la studiu spun că scumpirile din ultima vreme au o influență negativă asupra modului în care se odihnesc. 

Ziua Internaţională a Somnului nu s-a încheiat, aşa că de astăzi putem recupera! 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Sanatate » Câte ore doarme un român pe noapte. Cercetătorii trag un semnal de alarmă pentru cei care nu se odihnesc destul