Antena Meniu Search
x

Video Categoriile de persoane care se pot vaccina antigripal gratuit la medicul de familie. Cât costă serul în farmacii

De astăzi începe vaccinarea antigripală. Urmează un sezon cu foarte multe cazuri de îmbolnăviri, iar cei mai afectaţi vor fi copiii, avertizează medicii. Vestea bună este că serul a ajuns la timp, anul acesta, acolo unde era aşteptat.

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 26.09.2022, 13:57

Vezi și

Dacă suntem persoane asigurate și facem parte din categoriile de risc – copiii de până în 5 ani, persoanele de peste 60 de ani sau care suferă de boli cronice – ne putem vaccina gratuit la medicul de familie. 

Dozele de vaccin au fost deja distribuite de către Direcțiile de Sănătate către cabinetele de familie și medicii au început deja să facă progrmări. 

Persoanele care nu fac parte din aceste categorii pot cumpăra vaccinul din farmacie, la prețul standard de 64,5 lei. Dacă suntem asigurați îl putem face și pe acesta la medicul de familie. 

Ministerul Sănătății a achiziționat până acum 1.500.000 de doze de vaccin și urmează să mai cumpere și altele. Specialiștii ne spun că este bine să începem vaccinarea de acum pentru că perioada în care corpul răspunde și formează anticorpi antigripali durează până la 25 de zile, asta în condițiile în care sezonul se estimează că va începe undeva după jumătatea lunii octombrie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sanatate » Categoriile de persoane care se pot vaccina antigripal gratuit la medicul de familie. Cât costă serul în farmacii