Antena Meniu Search
x

Video Câţi litri de apă trebuie să bem zilnic: oamenii hidrataţi, mai fericiţi ca restul. "Mituri" explicate de nutriţionişti

Apa ne ajută să ne menţinem sănătoşi, să trecem cu bine peste perioadele de caniculă şi să fim mai fericiţi! Un studiu recent ne arată că există o legătură foarte mare între apa de băut şi starea noastră de fericire. Deci în cazul în care vă stresaţi cu banii, cu jobul, cu ratele, recomandarea ar fi să beţi nişte apă! Poate vă mai înveseliţi. Pentru că, nu-i aşa, fericirea se găseşte în lucrurile mici! Dincolo de glumă, studiul a fost cât se poate de serios. Iată şi concluziile!

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 15.04.2024, 18:13

Vezi și

Corpul uman este format, în proporţie de 70 la sută, din apă. Acest combustibil primit cadou de la Natură ne ajută să funcţionăm 24 din 24 de ore, dar are efecte miraculoase şi asupra stării noastre psihice. La studiul care a avut loc în Statele Unite, au participat peste 2.000 de oameni. 

Câtă apă trebuie să bem zilnic

"Cei care beau 10 sau mai mult de 10 pahare cu apă pe zi, au declarat în proporţie de 80 la sută că găsesc bucuria în lucrurile mici. În timp ce doar 48 la sută dintre cei care au spus că beau doar un pahar cu apă pe zi au răspuns la fel. În acelaşi timp, 46 la sută dintre cei hidrataţi au spus că se simt fericiţi. În timp ce doar 22 la sută dintre cei care nu prea consumă apă au declarat acelaşi lucru", spune Clara Mihociu, reporter Observator.

  • Femeie: Bănuiesc că da, că fiind mai sănătos ai şi o stare de spirit mai bună şi n-ai motive de îngrijorare.
  • Reporter: S-a întâmplat să nu beţi apă şi să simţiţi într-adevăr?
  • Femeie: Da. Mai ales când lucrez de acasă, poate nu sunt mereu aprovizionată cu apă şi mă simt deshidratată.
Pe acelaşi subiect

"Dacă eşti ocupat cu serviciul, în general uiţi de apă", observă un alt trecător. 

  • Femeie: Sincer nu prea consum nici măcar jumătate de litru. Obişnuinţa de a nu consuma. 
  • Reporter: Te-ai gândit vreodată că consumul de apă de apă te-ar face mai fericită?
  • Femeie: Mai fericită, nu. Poate mai sănătoasă. 

Hidratarea, importantă pentru creier

Hidratarea are un impact semnificativ şi asupra creierului, îmbunătățeşte abilitățile cognitive, concentrarea și echilibrul emoțional. De aici şi senzaţia de fericire. Totuşi, câtă apă trebuie să bem zilnic?

"Teoria din partea medicală ne spune că ar trebui să bem undeva între 0.35 ml până la 0.40 ml pe kilogram corp, pentru că aşa se calculează de fiecare dată. Tot timpul vedem nişte cifre aruncate, 2 litri, 4 litri, etc, dar depinde foarte mult de fiecare persoană. Apa este practic unul dintre cele mai importante lucruri de care ar trebui să avem grijă, dacă ne dorim cu adevărat să fim sănătoşi şi din punctul de vedere fiziologic şi din punct de vedere psihologic", explică Ionuţ Ignat, nutriţionist.

Apa ajută şi la digestie, circulația sângelui, oxigenare şi ne curăță organismul de toxine. Potrivit studiilor, apa de la robinet este mai bună decât cea îmbuteliată. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Sanatate » Câţi litri de apă trebuie să bem zilnic: oamenii hidrataţi, mai fericiţi ca restul. "Mituri" explicate de nutriţionişti