Antena Meniu Search
x

Video Cine sunt românii care vor scăpa de taxa de boală. Guvernul a adoptat în sfârşit ordonanţa de urgenţă după mai multe variante

După ce a uitat de bolnavii de cancer, apoi de cei cronici, Guvernul a stabilit astăzi formula finală pentru aşa zisa taxă pe boală. Săptămâna trecută din discuţii erau scutiţi cei care îngrijeau bolnavii oncologici, dar uitaţi chiar cei care sufereau de cancer. Ieri variantele includeau bolnavii cronici, dar nu era clar cine se încadrează. Abia astăzi s-a stabilit: toţi cei care îşi iau concediu medical pentru boală obişnuită vor plăti impozitul de 10% pentru asigurări de sănătate. 

Maria Rohnean
de Maria Rohnean

la 09.04.2024, 19:31

Vezi și

După mai multe discuţii din ultimele zile în care guvernanţii anunţau că e finalizată lista, apoi că mai introduc alte categorii de boli, într-un final astăzi au adoptat ordonanţa. 

Cine sunt românii care vor scăpa de taxa de boală

Aşadar nu vor plăti taxă pe boală cei care primesc concediu medical pentru boli cardiovasculare, SIDA, mai multe tipuri de arsuri, boli oncologice dar şi pentru îngrijirea pacienţilor cu boli oncologice. 

De asemenea, categoriile de mame despre care vorbeam săptămâna trecută au rămas scutite. Vorbim de concediu medical pentru sarcină şi lăuzie, îngrijire copil şi copil cu handicap, pentru reducerea duratei de lucru, dar şi pentru risc maternal. Nu vor plăti impozitul de 10% nici salariaţii care primesc zile libere pentru boli infecţioase, carantină, boli profesionale, accidente de muncă şi urgenţe. 

Din cele peste 3 milioane de concedii medicale date anul trecut, aproape 2 milioane au fost acordate pentru boli obişnuite, potrivit datelor de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. Tot astăzi a fost adoptat şi ajutorul de 2000 de lei pentru aproximativ 15 mii de mame cu o situaţie financiară precară pentru fiecare nou-născut.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Credeţi că există vreo şansă ca speranţa de viaţă să crească în România?
Observator » Sanatate » Cine sunt românii care vor scăpa de taxa de boală. Guvernul a adoptat în sfârşit ordonanţa de urgenţă după mai multe variante