Antena Meniu Search
x

Încă două noi cazuri de coronavirus, confirmate duminică în România

Două noi cazuri de coronavirus au fost depistate în doar câteva ore, în România. O femeie de 70 de ani din Mureş şi o alta  de 42 de ani din Bucureşti. Femeia din București era deja în carantină alături de alţi doi oameni. 

de Redactia Observator

la 09.03.2020, 01:58

Vezi și

Două noi cazuri de coronavirus au fost depistate în doar câteva ore, în România. O femeie de 70 de ani din Mureş şi o alta  de 42 de ani din Bucureşti. Femeia din București era deja în carantină alături de alţi doi oameni. 

Ca o pânză de păianjen, cazurile de coronavirus par să cuprindă România. În Timişoara, Suceava, Galaţi, Mureş şi în Capitală au fost depistate opt noi cazuri, doar în ultimele patru zile. 

În Bucureşti, primul caz confirmat a fost al unui bărbat de 49 de ani care s-a întors din Roma. 

A fost un caz atipic. Aşa că echipajul medical care a intervenit iniţial nu a purtat echipament de protecţie adecvat. Trei dintre cei patru membri ai ambulanţei au fost testaţi, iar rezultatul a ieşit negativ. Starea celui de-al patrulea nu a putut fi însă verificată. Bărbatul e plecat în Bulgaria, în vacanţă, alături de familie. 

Încă de aseară, trei oameni, contacţi direcţi ai săi, au fost duşi într-un centru de carantină. Astăzi, unul dintre ei, a fost testat pozitiv. 

Cazul numărul 14 este o femeie în vârstă de 42 de ani care era deja în carantină, într-un centru din Bucureşti. 

Tot din Capitală a pornit spre Galaţi al 13-lea caz de coronavirus confirmat pe teritoriul României. Bărbatul de 72 de ani s-a întors din Lombardia pe 29 februarie. În drum spre Galaţi a stat aproape patru ore într-un microbuz plin de pasageri. 

Cei care au călătorit alături de el pe ruta București – Urziceni – Buzău – Brăila – Galați, în data de 29 februarie, ora 12:15, sunt rugaţi să se izoleze la domiciliu. Până acum autorităţile au dat primele amenzi pentru cei care nu au respectat indicaţiile.

Sancţiunile ajung până la 20 de mii de lei.

Astăzi, în microbuze, şoferii au încearcat să-şi protejeze călătorii cu şerveţele umede puse la dispoziţia oamenilor şi măşti nesigilate, atârnate într-un mediu nesteril.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Până acum, 5 persoane din România au fost declarate vindecate și externate după infecţia cu Covid - 19. În Timişoara, tânăra de 15 ani care a luat virusul de la colegul de şcoală, externat ieri, a primit şi ea rezultate negative la două teste consecutive.

Aseară însă la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara a ajuns în izoletă o altă pacientă de16 ani.

Tânăra este din Hunedoara şi a luat virusul de la tatăl ei. Fata, care nu are simptome, a fost internată în acelaşi salon cu părintele ei. Cei doi s-au întors din Italia cu aeronava în care a călătorit şi prima pacientă depistată la Timişoara cu coronavirus.

În total, în ţară, aproape 13 mii de oameni sunt izolaţi în case după ce s-au întors din zone considerate focare de COVID 19.

Zeci de oamenii din Gorj, locul unde a fost confirmat primul caz de coronavirus din România, încă nu au scăpat de carantină. Este a doua duminică la rând în care biserica din Prigoria rămâne închisă. Preotul este, în continuare, izolat la domiciliu. În aceeași situație, sunt și alte 25 de persoane din comună. iar în tot acest timp, sătenii combat virușii așa cum pot.

În Maramureş, un tânăr abia întors din Italia a ameninţat că se sinucide după ce mama şi iubita lui, înspăimântate că ar putea avea coronavirusul, nu l-au primit în casă. Bărbatul a fost transportat cu o izoletă la psihiatrie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Sanatate » Încă două noi cazuri de coronavirus, confirmate duminică în România