Antena Meniu Search
x

Video Cel mai căutat medicament pentru copii a dispărut din farmacii, în plin val de viroze. Ar putea reveni de abia la final de an

În plin val de viroze la copii, de pe rafturile farmaciilor încep să dispară medicamentele pe care părinţii. chiar se bazează!

de Redactia Observator

la 23.11.2022, 16:38

Vezi și

Panadol Baby, un sirop pe bază de paracetamol, folosit pentru a ameliora durerea şi pentru a reduce febra la copii, a dispărut din toate farmaciile de mai bine de o lună. Explicaţia autorităţilor este că producţia este mică, iar cererea crescută. Iar situaţia s-ar putea prelungi cel puţin până în a doua parte a lunii decembrie.

Mare atenție la alternative

Acum, vestea bună este că se găsesc şi alte medicamente pe bază de paracetamol, care au concentraţii similare şi sunt destinate copiilor. Iată aici cel puţin 5 alternative. Însă mare atenţie! Înainte să le luaţi, ar fi bine să consultaţi un medic. Şi medicamentele pe bază de ibuprofen se găsesc mai greu. Stocurile de Nurofen baby şi Nurofen Junior sunt limitate, tot din cauza problemelor de producţie.

Din fericire, şi pentru aceste medicamente există câteva alternative în farmacii, destinate tot celor mici şi care tratează aceleaşi probleme de sănătate.

Şi ca să nu-i ignorăm nici pe cei mari: greu de găsit sunt şi unele medicamente pentru adulţi, inclusiv antibiotice şi antiinflamatoare. În doar o lună, Agenţia Naţională a Medicamentului a primit în total 84 de sesizări privind 51 de medicamente lipsă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sanatate » Cel mai căutat medicament pentru copii a dispărut din farmacii, în plin val de viroze. Ar putea reveni de abia la final de an