Antena Meniu Search
x

Imagini din centrul de comandă de la Ciolpani, punctul zero în lupta cu SARS-CoV-2. Situație îngrijorătoare în București

Situaţie explozivă în Capitală! O treime din cazurile noi de infectare cu Covid-19 sunt în Bucureşti. Este doar începutul, susţin specialiştii. Astăzi, la nivel naţional, au fost înregistrate aproape 1600 de infectări, în condiţiile în care s-au făcut de aproape 4 ori mai puţine teste decât într-o zi normală de lucru. O echipă Observator a surprins momentul în care autorităţile au centralizat situaţia din ultimele 24 de ore. Imagini din centrul în care se coordonează lupta împotriva noului coronavirus.

de Bogdan Ocnaru

la 05.10.2020, 19:55

Vezi și
  • Reporterul Observator Bogdan Ocnaru a intrat în Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei
  • Specialiști din toate instituțiile statului luptă împreună, zi de zi, în încercarea de a stăvili răspândirea virusului
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observatorul orei 19, la Antena 1

Suntem în Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei. La câţiva kilometri de Capitală, în localitatea Ciolpani, este locul din care se coordonează lupta autorităţilor cu temutul virus SARS-CoV-2. Ofiţeri şi medici din toate structurile de apărare ale statului încearcă să gestioneze situaţia.

Datele se transmit în această încăpere, iar operatorii de la spitale şi DSP se folosesc de aplicaţiile STS. Oamenii din spatele birourilor din Ciolpani le primesc, le centralizează şi le verifică.

Bucureştiul continuă să fie locul cu cele mai multe infectări zilnice.

La nivel naţional, rata de pozitivare a fost astăzi de peste 25%, iar în Capitală a trecut de 30 de procente.

dr. Adrian Marinescu, medic infecţionist: Nu reuşim să găsim un echilibru între măsurile de relaxare şi cele care să prevină infectarea.

Specialiştii au explicaţii pentru explozia de cazuri şi atrag atenţia că situaţia nu se va îmbunătăţi curând.

dr. Adrian Marinescu, medic infecţionist: Oamenii s au întors din vacanţe şi interacţionează, s-au deschis şcolile, facultăţile, au fost alegeri. Apar focare în diverse locuri, iar sistemul medical e cu o mare presiune. Va fi o perioadă grea, nu trebuie să intrăm în panică.

Rata de infectare în Bucureşti se apropie periculos de 1,5 cazuri la o mie de locuitori. Dacă această barieră este depăşită timp de 14 zile consecutiv, ar putea fi impuse restricţii.

Rata de infectare a fost astăzi în Bucureşti de 1,8 cazuri la mia de locuitori. În mod normal, dacă sunt înregistrate mai mult de 1,5 cazuri la o mie de persoane, timp de 14 zile, autorităţile impun restricţii. Ar putea fi limitat numărul persoanelor care participă la evenimente, atât în interior cât şi în exterior, programul localurilor ar putea fi scurtat sau ar putea fi decisă chiar carantinarea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Sanatate » Imagini din centrul de comandă de la Ciolpani, punctul zero în lupta cu SARS-CoV-2. Situație îngrijorătoare în București