Antena Meniu Search
x

Video Certificatul digital Covid, obligatoriu din august. Ne-ar putea asigura intrarea inclusiv la diferite evenimente

Avem paşaport verde! Certificatul poate fi obţinut de pe site-ul certificat-covid.gov.ro, dacă suntem vaccinaţi, am trecut prin boală sau avem un test negativ. Încă mai putem circula fără el, dar din luna august certificatul va fi ca buletinul: trebuie să îl avem cu noi în călătorii şi la evenimente. Iată paşii pentru a-l obţine.

Alexandra Marin
de Alexandra Marin

la 01.07.2021, 19:40

Vezi și
  • Certificatul digital Covid, disponibil pentru cei care s-au vaccinat împotriva coronavirusului, au trecut prin boală sau au test negativ.

De astăzi, platforma cerificat-covid.gov.ro este funcţională. De aici, vom putea descărca certificatul digital covid. Procedura este extrem de simplă. Va trebui să ne introducem adresa de e-mail, acolo unde vom primi un link către pagina principală, acolo unde ni se cer mai multe date personale.

Mai exact, codul numeric personal, seria şi numărul actului de identitate. Pentru minori, părinţii vor introduce toate datele. Apoi apăsăm butonul "salvează" şi gata. Platforma va genera automat certificatul. Totul durează câteva secunde. Autenticitatea paşaportului verde va fi garantată de un cod QR. 

Acesta va putea fi utilizat atât în format digital, pe telefon, indiferent dacă sistemul de operare e android sau ios, cât şi în format fizic, printat pe foaie.

Paşaportul verde îl primim şi pe e-mail, aşa că, dacă îl pierdem, îl putem recupera de acolo. De asemenea, putem oricând accesa platforma şi să îl generăm din nou. Ori de câte ori avem nevoie. Iar dacă întâmpinăm probleme, putem suna la call-center, la numărul de telefon 021.414.44.25.

Pe acelaşi subiect

Certificatul digital Covid poate asigura inclusiv accesul la diferite evenimente

Locul în care acest document îşi va dovedi cel mai mult utilitatea va fi aeroportul şi asta pentru că toţi cei care călătoresc în interiorul Uniunii Europene vor avea nevoie de certificatul digital la fel ca de buletin. Timp de un an, acest document va fi indispensabil. 

Până pe 12 august, va fi o perioadă de tranziţie în care mai putem circula şi fără paşaport COVID. La noi, deja au fost emise peste o sută de mii de certificate digitale. 

Certificatul de vaccinare nu deschide porţi doar către destinaţii de vis, ci şi către evenimente interne. Cu el în mână, vom putea să retrăim atmosfera de altă dată de la meciuri şi alte competiţii sportive. Cu noul document, şi filtrul de acces la festivalurile şi concertele anunţate pentru această vară ar putea fi mult mai simplu, dacă aşa decid organizatorii.

Pentru cei vaccinaţi, certificatul va fi valabil un an de zile. Pentru cei care au trecut prin boală, șase luni. Cel mai repede expiră în cazul persoanelor cu test negativ: 24 de ore pentru cel antigen, 72 de ore pentru varianta PCR.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Sanatate » Certificatul digital Covid, obligatoriu din august. Ne-ar putea asigura intrarea inclusiv la diferite evenimente