Antena Meniu Search
x

Foto Cinci tone de seringi din Qatar au ajuns în România

Încă un transport cu aproape 1 milion de seringi necesare vacinării împotriva virusului SARS-COV-2 a fost adus din Qatar de o aeronavă a Forţelor Aeriene Române.

de Redactia Observator

la 22.01.2021, 13:45

Aeronavă Hercules în zbor
Aeronavă Hercules - Profimedia
  • Un nou transport de seringi necesare campaniei de vaccinare
  • 5 tone de seringi venite din Qatar

Transportul vine după ce şi săptămâna trecută România a primit alte 5 tone de seringi.

500 de mii seringi de 1 ml şi 450 de mii seringi de 3 ml

”O aeronavă C-130 Hercules a Forţelor Aeriene Române a executat joi, 21 ianuarie, un zbor pentru aducerea, din Statul Qatar, a aproximativ cinci tone de materiale sanitare necesare campaniei de vaccinare constând în 500 de mii seringi de 1ml şi 450 de mii seringi de 3ml. Zborul a fost efectuat la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, în cadrul eforturilor de combatere a pandemiei de COVID-19”, anunţă vineri MApN.

Zborul a fost efectuat la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, în cadrul eforturilor de combatere a pandemiei de COVID-19.

Potrivit MApN, distribuirea echipamentelor către centrele de vaccinare va fi realizată cu mijloacele de transport aflate în dotarea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Săptămâna trecută, o aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române a făcut un zbor pentru aducerea din Qatar a 250.000 de seringi şi 100.00 de ace necesare campaniei de vaccinare care este în plină desfăşurare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Sanatate » Cinci tone de seringi din Qatar au ajuns în România