Consumul de zahăr în exces îmbătrânește tenul. Ce spun specialiştii
Pentru mulţi dintre noi, gustările dulci nu mai reprezintă doar momente de răsfăţ, dimpotrivă, sunt o obişnuinţă, fac parte din meniul nostru zilnic. Ştim că nu e bine şi totuşi o facem.
Pentru mulţi dintre noi, gustările dulci nu mai reprezintă doar momente de răsfăţ, dimpotrivă, sunt o obişnuinţă, fac parte din meniul nostru zilnic. Ştim că nu e bine şi totuşi o facem.
Iar singura reţinere pe care o avem, din când în când, e legată de numărul de calorii prea mare. Dar nu vorbim despre zahărul care îngraşă şi nici despre zahărul care poate duce la diabet, boli de inimă sau degenerative, ci despre zahărul care îmbătrâneşte pielea.
Este demonstrat ştiinţific faptul că zahărul alb rafinat are drept efect îmbătrânirea prematură. Iar subiectul ne interesează pe toţi.
Un viciu, fie el şi dulce, rămâne tot un viciu. Când consumăm zahăr alb rafinat, la nivelul creierului se degajă endorfină şi dopamină, hormoni responsabili cu starea de fericire şi bună dispoziţie.
- Lovitură pentru fanii ciocolatei Dubai. Singurele produse care vor putea fi vândute sub această denumire
- O fostă profesoară de pian a venit în România şi a deschis o afacere dulce. Marie Carels îşi foloseşte...
- Cercetătorii au descoperit ce tip de pastile contraceptive prezintă cel mai mare risc de infarct sau AVC
- Sistemul medical care emite reţete compensate şi gratuite este nefuncţional. Timpi mari de aşteptare în cabinete...
- Tratament revoluţionar împotriva cancerului. Oamenii de ştiinţă au descoperit o terapie care atacă tumorile
Dar cele câteva minute de plăcere pe care le simţim când savurăm crema de ciocolată din prăjitura favorită pot avea efecte foarte grave. Şi nu sunt doar de ordin medical, ci şi estetic.
Zahărul este un agent inflamator, motiv pentru care este complet interzis în tratarea anumitor afecţiuni cutanate, precum acneea, rozaceea sau psoriazisul. Consumat în mod constant, dă naştere unui cerc vicios.
O gustare dulce stimulează producţia insulinei, care scade glicemia. Apar apoi senzaţia de foame şi pofta de carbohidraţi pe care le satisfacem, de cele mai multe ori, cu gustări bogate în zahăr şi uleiuri.
Asta nu înseamnă că trebuie să renunţăm cu totul la preparatele dulci. Putem alege însă agentul de îndulcire.
Cu toate acestea, chiar şi prăjiturile fără zahăr trebuie consumate cu moderaţie, pentru că o gustare fără zahăr, nu înseamnă o masă fără calorii.
Chiar dacă agentul de îndulcire este natural, fiecare alt ingredient are propria valoare energetică.
În plus, pentru ca pielea să îşi menţină elasticitatea şi strălucirea, hidratarea corespunzătoare şi rutina de îngrijire corectă sunt doi factori extrem de importanţi.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰