Antena Meniu Search
x

Consumul de zahăr în exces îmbătrânește tenul. Ce spun specialiştii

Pentru mulţi dintre noi, gustările dulci nu mai reprezintă doar momente de răsfăţ, dimpotrivă, sunt o obişnuinţă, fac parte din meniul nostru zilnic. Ştim că nu e bine şi totuşi o facem.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 05.02.2020, 14:04

Vezi și

Pentru mulţi dintre noi, gustările dulci nu mai reprezintă doar momente de răsfăţ, dimpotrivă, sunt o obişnuinţă, fac parte din meniul nostru zilnic. Ştim că nu e bine şi totuşi o facem.

Iar singura reţinere pe care o avem, din când în când, e legată de numărul de calorii prea mare. Dar nu vorbim despre zahărul care îngraşă şi nici despre zahărul care poate duce la diabet, boli de inimă sau degenerative, ci despre zahărul care îmbătrâneşte pielea.

Este demonstrat ştiinţific faptul că zahărul alb rafinat are drept efect îmbătrânirea prematură. Iar subiectul ne interesează pe toţi.

Un viciu, fie el şi dulce, rămâne tot un viciu. Când consumăm zahăr alb rafinat, la nivelul creierului se degajă endorfină şi dopamină, hormoni responsabili cu starea de fericire şi bună dispoziţie.

Dar cele câteva minute de plăcere pe care le simţim când savurăm crema de ciocolată din prăjitura favorită pot avea efecte foarte grave. Şi nu sunt doar de ordin medical, ci şi estetic.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Zahărul este un agent inflamator, motiv pentru care este complet interzis în tratarea anumitor afecţiuni cutanate, precum acneea, rozaceea sau psoriazisul. Consumat în mod constant, dă naştere unui cerc vicios.

O gustare dulce stimulează producţia insulinei, care scade glicemia. Apar apoi senzaţia de foame şi pofta de carbohidraţi pe care le satisfacem, de cele mai multe ori, cu gustări bogate în zahăr şi uleiuri.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Asta nu înseamnă că trebuie să renunţăm cu totul la preparatele dulci. Putem alege însă agentul de îndulcire.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cu toate acestea, chiar şi prăjiturile fără zahăr trebuie consumate cu moderaţie, pentru că o gustare fără zahăr, nu înseamnă o masă fără calorii.

Chiar dacă agentul de îndulcire este natural, fiecare alt ingredient are propria valoare energetică.

În plus, pentru ca pielea să îşi menţină elasticitatea şi strălucirea, hidratarea corespunzătoare şi rutina de îngrijire corectă sunt doi factori extrem de importanţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi fi dispuşi să plătiţi mai mult pentru ciocolată şi cafea?

Observator » Sanatate » Consumul de zahăr în exces îmbătrânește tenul. Ce spun specialiştii