Antena Meniu Search
x

Caz pozitiv de coronavirus la o școală din Iași, elevii și profesorii rugați să nu se ducă la cursurile de pregătire

Uniunea Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar Iaşi solicită ca elevii și profesorii să nu vină la școală, la cursurile de pregătire pentru examenele naționale, pentru că există confirmarea unui caz pozitiv de coronavirus.

de Redactia Observator

la 01.06.2020, 22:58

- observator.tv

"La Școala "Titu Maiorescu"  Iași, în urma unui test PCR pentru COVID-19, avem confirmarea primului caz pozitiv. Persoana respectivă a intrat în contact cu un coleg a cărui soție este confirmată pozitiv. Ținând cont de gravitatea situație, am recomandat și solicitat ca atât profesorii, cât și elevii să nu participe fizic la cursurile de pregătire care încep mâine, pe 02.06.2020, până la clarificarea întregului context epidemiologic. Ne întrebăm însă, dacă sindicatul nostru nu ar fi avut contractul cu Laboratoarele Praxis pentru testele COVID-19, care ar fi putut fi consecința prezenței la școală a cel puțin unei persoane infectate. USLIP IAȘI își reafirmă punctul de vedere că indiferent de măsurile pe care le-am lua, nu poate fi ignorat pericolul care poate veni din exteriorul unităților școlare. Solicităm MEC și Guvernului României să nu arunce elevii, profesorii și familiile lor  într-o aventură care poate avea asupra acestora consecințe foarte grave", potrivit Prof. Laviniu Lăcustă, președinte USLIP Iași.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Sanatate » Caz pozitiv de coronavirus la o școală din Iași, elevii și profesorii rugați să nu se ducă la cursurile de pregătire