Antena Meniu Search
x

Video COVID-19, boala care devine un ucigaş tăcut. Opt români infectaţi au murit brusc, fără să aibă simptome

Semnal de alarmă tras de medicii legişti! COVID-ul este un ucigaş tăcut pentru că a răpus oameni care nu aveau niciun simptom. În Argeş, din zece autopsii făcute în ultimele trei zile în cazul unor decese suspecte, în opt a fost depistat virusul SARS-CoV2. Cazurile au intrat în atenţia medicilor după ce persoane, aparent sănătoase, au căzut ca secerate.

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 05.11.2021, 19:49

Vezi și

Opt oameni. Niciun simptom. Acelaşi final tragic. În cazul lor, COVID-ul a fost boala care a ucis tăcut. "Au fost persoane care nu au reclamat nicio minimă simptomatologie privind vreo afecţiune virală, vreo afecţiune pulmonară sau altfel de patologii", spune Dan Manu, de la Medicina Legală Argeş.

Au fost 10 decese în ultimele zile care au intrat în atenţia legiştilor. Oamenii au căzut ca seceraţi în propriile gospodării, la pescuit sau în timp ce erau la muncile câmpului. În majoritatea cazurilor, medicii au descoperit acelaşi punct comun. "Erau purtători de SARS-Cov-2. Autopsiile au pus în evidenţă că în circulaţia sistemică mare, vasculară, preponderent în plâmâni, cât şi la nivelul cordului au fost puşi în evidenţă multipli trombi", explică Dan Manu.

COVID-19, boala care poate să ucidă pe nesimţite

Cheagurile de sânge cauzate de coronavirus sunt binecunoscute de medici. Însă acestea apar, de obicei, ulterior altor simptome. "În ceea ce priveşte COVID-ul ştim, la ora actuală, că între mecanismele implicate în apariţia diferitelor manifestări ale bolii sunt şi trombozele. Celulele care căptuşesc suprafaţa internă a vaselor suferă modificări în cursul bolii, celulele se activează şi determină acumularea de trombi", spune Sabina Zurac, medic legist, Colentina. Întrebată dacă asta a observat la bolnavii de COVID la care a făcut autopsie, aceasta răspunde: "Da, da, da, în numeroase cazuri". "Boala asta poate să omoare pe nesimţite", a declarat şi şeful DSU, Raed Arafat 

Oficial, astăzi, România a trecut de pragul tragic de 50.000 de decese cauzate de COVID. Şi, totuşi, pacienţii continuă să ceară prea târziu ajutorul medicilor. "Din păcate, pacienţii noştri vin la spital nu în stare gravă, ci în stare foarte gravă. Vin la spital când nu mai pot respira", povesteşte Luminiţa Galbenu, şef secţie ATI, la Spitalul Județean Argeș. 

Iar în privinţa vaccinului, oamenii încă mai şovăie chiar dacă se ştiu şi cu alte boli. "Ne sperie, dar, uite, eu sunt cu inima şi mi-e frică să fac vaccinul", mărturiseşte o femeie. Nu a vorbit cu medicul, dar spune că "acum, când mă duc să-mi iau tratamentul, îl întreb". Un bărbat declară: "Aş vreau să mă vaccinez, credeţi-mă, dar nu ştiu ce să fac". "Dacă eram pe vremea lui Ceaşescu şi erau vaccinurile obligatorii, cum era. Şi nu s-a întâmplat nimic". Pe lângă vaccinare, medicii spun că este necesară şi testarea la orice simptom, indiferent cât de uşor pare să fie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sanatate » COVID-19, boala care devine un ucigaş tăcut. Opt români infectaţi au murit brusc, fără să aibă simptome