Antena Meniu Search
x

Cum să avem un somn natural și odihnitor. Sfaturile medicului Ioan Bulescu

Nu de puţine ori ne-am confruntat cu insomnii şi poate nu am ştiut de ce. Totul ţine de igiena somnului, aşa cum o numesc medicii.

de Redactia Observator

la 23.10.2020, 14:57

Vezi și
  • Igiena somului este vitală pentru ca noaptea să fie odihnitoare și plăcută
  • Ioan Bulescu, medic: "Ar trebui ca alimentația și consumul de lichide înainte să somn să fie moderate"

La fel ca şi în cazul unui regim de viaţă sănătos, câteva obieciuri sănătoase de somn pot avea un aport important în starea noastră de bine.

Un adult are nevoie în medie de 7-9 ore de somn pe noapte, dar de multe ori, somnul fie nu este suficient ca durată, fie nu este un somn de calitate, astfel încât apare o stare de oboseală continuă, care poate duce chiar şi la probleme mai serioase de sănătate.

"Igiena somnului se referă la obiceiurile pe care trebuie să le avem înainte de somn, pregătirea dinainte de somn. Și totul începe cu câteva ore înainte de somn, când ar trebui să încercăm să renunțăm la substanțele care sunt stimulente - cafea, ceai, băuturi care conțin tot felul de energizante", ne-a explicat medicul Ioan Bulescu.

"Înainte de somn ar trebui să ne asigurăm că în camera de somn avem niște condiții optime. Temperatură nu foarte ridicată, 22 - 24 de grade ar fi ideal, să avem suficient întuneric, e un lucru care poate să sune ciudat, dar de multe ori avem în camera în care dormim dispozitive care fac lumină. Ar trebui să încercăm să nu facem nimic care să ne stimuleze înainte de somn, cum ar fi a lucra, să nu ne luăm lucrul în camera de somn sau în pat", mai spus specialistul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sanatate » Cum să avem un somn natural și odihnitor. Sfaturile medicului Ioan Bulescu