Antena Meniu Search
x

Doi medici, la 200 de pacienţi. Situaţia este disperată la UPU Deva, iar medicii cer Guvernului să deblocheze imediat posturile

Doi medici, 200 de pacienţi îngrijiţi în doar 24 de ore. Pare ceva imposibil de realizat, însă cadrele medicale de la UPU Deva au fost nevoite să facă acest lucru. Din cauza faptului că medicii de familie au fost în concediu de odihnă în perioada sărbătorilor de iarnă, cei de la urgenţă au fost obligaţi să se ocupe de toate cazurile. Cadrele medicale de la UPU sunt disperate şi cer acum Guvernului să deblocheze imediat posturile. 

de Redactia Observator

la 11.01.2024, 09:10

Vezi și

Pentru cadrele medicale de la UPU Deva, primele zile ale anului au fost un coşmar. Asta pentru că medicii de familie au fost în concediu.

Corina Mihăiescu, medic specialist UPU Deva: Toate spitalele din jurul Devei şi-au trimis în concediu specialiştii. Cardiologi, neurologi etc. Şi atunci, colegii noştri, mai ales cardiologii, efectiv au făcut gardă şi pentru spitalul Orăştie.

Lucian Miron, director medical SJU Deva: În 24 de ore fuseseră deja 200 şi ceva de pacienţi. Există aceste presiuni prin aglomerare şi asta poate duce la greşeli medicale şi lucruri regretabile.

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva spune că situaţia a fost una fără precedent. Au fost aduşi oameni de acasă pentru a face faţă valului uriaş de pacienţi.

Laura Opriş, medic primar UPU Deva: Ne dorim în disperare colegi, dar nu vine nimeni, pentru că nu se pot angaja. Suntem doi medici pe tură, pe zi şi doi medici pe tură de noapte.

Corina Mihăiescu, medic specialist UPU Deva: Faptul că în 5 sau 10 minute preiei 3, 4 cazuri, este inadmisibil! Ăsta nu este un act medical! Acolo se urlă, se ţipă, se ameninţă. Cam aşa am lucrat noi în această perioadă. Sub presiune.

Medicii cer cu disperare deblocarea posturilor, pentru a le oferi pacienţilor îngrijirea de care au nevoie.

Corina Mihăiescu, medic specialist UPU Deva: Aş vrea de la conducerea Guvernului, în primul rând, deblocarea posturilor. Vreau mai mult personal. Este inadmisibil ca pe tura de noapte să lucrezi cu un singur brancardier. Medici de urgenţă nu vor mai fi.

Dacă anul trecut se cereau 65 de posturi la spitalul din Deva, anul acesta, umărul s-a dublat. Lipsa de personal afectează tot mai multe secţii, iar singura soluţie o reprezintă deblocarea posturilor şi angajarea personalului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Sanatate » Doi medici, la 200 de pacienţi. Situaţia este disperată la UPU Deva, iar medicii cer Guvernului să deblocheze imediat posturile