Antena Meniu Search
x

„Echivalentul a 48 de ţigări.” Ce a divulgat un medic pe TikTok despre ţigările de tip vape

Un doctor a divulgat pe Tiktok pericolele la care se expun fumătorii de ţigări electronice, numite şi vape-uri. Acest tip de ţigarete au diferite arome, pot fi aruncate după ce se epuizează numărul de fumuri şi nu conţin tutun.

de Antonia Roşu

la 10.07.2022, 12:52

Ce a divulgat un medic pe TikTok despre ţigările de tip vape
Ce a divulgat un medic pe TikTok despre ţigările de tip vape - Profi Media

Privite ca o alternativă mai sănătoasă pentru fumători, numărul utilizatorilor de ţigări electronice vape a crescut considerabil în ultimii ani. Acestea sunt unele din cele mai noi şi populare produse comercializate pe piaţă. Vape-urile au diferite arome, pot fi aruncate după ce se epuizează numărul de fumuri şi nu conţin tutun.

Deşi pot părea o soluţie mai puţin dăunătoare decât ţigările, vape-urile vin şi ele la pachet cu efecte care pot afecta sănătatea. Doctor Onkar Mudhar a declarat într-un TikTok că „un vape este echivalentul a aproximativ 48 de ţigări”.

O întreagă generaţie va avea probleme cu plămânii în 10 ani

În descriere, doctorul îi sfătuieşte pe urmăritori să nu fumeze astfel de vape-uri şi le explică faptul că sunt pline de nicotină, care produce dependenţă. “Pe lângă dependenţa provocată de nicotină, aceste dispozitive şi fumul din ele pot provoca degradarea sau chiar căderea dinţilor”, a spus doctorul Mudhar. “Pot provoca şi o respiraţie urâtă”, a mai adăugat acesta.

Mai mulţi experţi au estimat că din cauza vape-urilor, o întreagă generaţie de oameni va avea probleme cu plămânii în 10 ani. Doar anul trecut în Marea Britanie, 3,6 milioane de locuitori au achiziţionat dispozitive de tip vape. Cum aceste ţigări electronice devin tot mai populare în rândul tinerilor, Uniunea Europeană ar putea implementa restricţionarea lor, scrie LadBible.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sanatate » „Echivalentul a 48 de ţigări.” Ce a divulgat un medic pe TikTok despre ţigările de tip vape