Antena Meniu Search
x

Video Elicopter SMURD la Brașov, necesar pentru intervențiile montane. Cum s-au pregătit medicii

Județul Brașov va avea un elicopter SMURD, necesar pentru intervențiile montane. Aeronava va avea o bază în zona Aeroportului Internațional Brașov, iar Inspectoratul pentru Situații de Urgență a pregătit un loc de aterizare și în zona unui detașament de pompieri din oraș.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 21.12.2022, 09:08

Vezi și

De astăzi, județul Brașov va avea un elicopter SMURD care va fi folosit atât în zonele montane ale județului, dar și pentru cazuri pentru județuri învecinate. 

”Echipajul medical este instruit pentru salvarea persoanelor din zone cu relief accidentat, unde aeronava nu poate ateriza, iar aici putem să vorbim despre dotările elicopterului. Există, în principiu, un troliu cu care salvarea victimei se poate face chiar și de acolo, unde aeronava nu poate ateriza. Aeronava va avea o bază în zona Aeroportului Internațional Brașov.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Brașov a pregătit un loc de aterizare și în zona unui detașament de pompieri din Brașov. Zona pe care o va deservi punctul de aerooperare medicală Brașov este întreaga zonă montană din centrul țării, începând cu Masivul Făgăraș, Bucegi, Piatra Craiului și toate zonele în care până acum, acționa elicopterul punctului de operare aeromedicală din Târgu Mureș”, a transmis reporterul Observator, Claudiu Loghin.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Sanatate » Elicopter SMURD la Brașov, necesar pentru intervențiile montane. Cum s-au pregătit medicii