Antena Meniu Search
x

Locuri pe care să le eviți și după 15 mai. Biolog american: 90% dintre pacienți s-au infectat în aceste spații

Oamenii ar trebui să evite zonele închise, cu o slabă circulație a aerului, chiar și după data de 15 mai, când va fi permisă revenirea treptată la viața socială de dinainte de pandemie.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 14.05.2020, 09:48

Biologul Erin Bromage spune că oamenii trebuie să evite zonele închise, cu o slabă circulație a aerului
Biologul Erin Bromage spune că oamenii trebuie să evite zonele închise, cu o slabă circulație a aerului - Hepta
  • Pericolul de infectare cu COVID-19, în zonele închise, cu o slabă circulație a aerului.
  • În 90% dintre cazuri, infectările au avut loc în familie, la locul de muncă sau în mijloacele de transport în comun.

Potrivit unui specialist american în biologie, 90% dintre pacienții depistați cu COVID-19 s-au infectat frecventând astfel de spații, precum mijloacele de transport în comun, restaurantele sau birourile.

”Trebuie să fim foarte atenţi la zonele închise, cu mulţi oameni şi cu o circulaţie slabă a aerului, acolo virusul se poate răspândi foarte uşor. Sunt situaţii pe care le putem evita. Orice mediu în care aerul este recirculat şi care găzduieşte mulţi oameni este un mediu pe care trebuie să îl evităm. Vorbirea, fie ea şi normală, înseamnă eliminarea de aerosoli. Cu cât vorbim mai mult sau mai tare, cu atât eliminăm mai mulţi aerosoli”, a spus Erin Bromage, profesor la Universitatea Massachusetts Dartmouth, pentru CNN.

Bromage susține că este în continuare necesar ca oamenii să lucreze de acasă, să evite transportul public şi întâlnirile de grup, precum şi restaurantele.

Potrivit lui, în 90% dintre cazuri, transmisiile au avut loc în familie (deci în locuință), la locul de muncă, în mijloacele de transport în comun, în cadrul unor întâlniri de grup și la restaurante.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Sanatate » Locuri pe care să le eviți și după 15 mai. Biolog american: 90% dintre pacienți s-au infectat în aceste spații