Antena Meniu Search
x
LIVE

Cum vom circula între localități după 15 mai. Nelu Tătaru: Va fi o declarație verbală, dar trebuie dovedită cumva

După expirarea stării de urgență, deplasările în afara localității vor trebui să fie limitate și bine justificate și se vor face în baza unei „declarații verbale”, explică ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

De Ana Maria Ghiarasim la 12.05.2020, 11:56
Nelu Tătaru spune cum vom circula între localități după 15 mai
Nelu Tătaru spune cum vom circula între localități după 15 mai - Mediafax Foto / Dani Amariei via Hepta
  • Declarația verbală va trebui dovedită cu un act de proprietate sau o adresă.
  • Oamenilor le va fi permisă deplasarea la evenimente restrânse în familie.

Potrivit ministrului, declarațiile verbale vor trebui și ele dovedite cumva, cu un act de proprietate sau o adresă.

Întrebat dacă este suficientă această declarație verbală și ce se întâmplă dacă cineva, de exemplu, minte, Nelu Tătaru a spus că „trebuie să facem dovada acelui motiv bine întemeiat. Putem da o adresă unde mergem și atunci se poate verifica”, a spus ministrul, la Digi24

Nelu Tătaru a spus că pentru „evenimente restrânse în familie” sau pentru efectuarea de munci agricole în afara localității se va putea ieși din localitate, însă cel care o face trebuie să dovedească unde se duce, prin furnizarea adresei respective, prin prezentarea unui act de proprietate etc.

„Se poate ieși din localitate doar din motive bine întemeiate: mergem să îngrijim pe cineva, un copil, o persoană bolnavă, mergem la o proprietate pe care o avem în altă parte, mergem la munca câmpului - sunt lucruri care sunt motive întemeiate”, a spus Nelu Tătaru.

Citește și:

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Cum vom circula între localități după 15 mai. Nelu Tătaru: Va fi o declarație verbală, dar trebuie dovedită cumva