Antena Meniu Search
x

Femeie din Iași diagosticată cu virusul West Nile, după ce a picat din picioare în timp ce muncea

Un nou caz de infectare cu virusul West Nile este în tratament la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase "Sf. Parascheva" Iași. ​Este vorba de o femeie în vârstă de 48 de ani care a fost adusă cu salvarea la spital după ce a căzut de la acelasi nivel (din picioare) în via unde lucra, a transmis dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase.

de Redactia Observator

la 16.09.2022, 11:44

țânțar
Femeie din Iași diagosticată cu virusul West Nile, după ce a picat din picioare în timp ce muncea - Shutterstock (arhivă)

Inițial femeia a fost transportată la Spitalul Clinic de Urgență "Prof. Dr. Nicolae Oblu" din Iași cu suspiciune de atac vascular cerebral. Examenul computer tomograf și consultul neurologic au exclus suspiciunea aceasta de diagnostic și a fost directionată către Spitalul de Boli Infecțioase.

Pacienta prezenta la evaluarea clinică febră 38 grade C, cefalee, vertij și vărsături. Echipa medicală a procedat la efectuarea puncției lombare care a confirmat un diagnostic inițial de meninigită pentru care s-a initiat imediat tratamentul: antibioterapie și antiedematoase cerebrale. Date fiind simptomele pacientei, medicii noștri au efectuat toate analizele în cadrul Laboratorului de Analize Medicale care funcționează în cadrul spitalului, analize necesare pentru a realiza diagnosticul diferențial (de a exclude orice altă patologie). În urma anamnezei (discuțiilor purtate cu pacienta) acesta a comunicat că suferă de o afecțiune gastrică și un sindron anxios pentru care se afla în tratament.

Analizele medicale au confirmat prezența virusului West Nile

Menționăm că simptomele îmbolnăvirii cu acest virus se pot confunda cu cele ale unei viroze respiratorii dar pot provoca și meningită, ca în cazul pacientei noastre. Aceasta ne-a mai povestit că prezenta o astenie fizică marcată (oboseala) și cefalee (durere de cap) simptome care persistau de aproape o săptămână.

Pacienta se află sub tratament simptomatic și specific pentru infecția cu virus West Nile și beneficiază de tot suportul emoțional și psihologic de care are nevoie deoarece a prezentat atacuri de panică, insomnii și se confruntă în continuare cu acest sindrom anxios care probabil s-a accentuat pe fondul situației medicale. Simptomele specifice infectării cu West Nile s-au ameliorat, în plus medicul curant discută permanent cu pacienta pentru a o liniști, un lucru esențial pentru evoluția favorabilă a acesteia.

Pacienta va rămâne internată sub observație medicala multidisciplinară până când analizele și starea sa de sănătate vor permite externarea acesteia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Sanatate » Femeie din Iași diagosticată cu virusul West Nile, după ce a picat din picioare în timp ce muncea