Antena Meniu Search
x

Florin Cîţu a anunţat noi relaxări de la 1 august şi detalii despre a treia doză de vaccin

Premierul Florin Cîţu a anunţat că de la 1 august vor fi noi relaxări legate de pandemie, care vizează în special evenimentele care au loc în aer liber. Premierul a vorbit şi despre administrarea celei de-a treia doze de vaccin.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 20.07.2021, 17:13

Florin Cîţu a anunţat noi relaxări de la 1 august şi că a treia doză de vaccin e tot mai aproape
Florin Cîţu a anunţat noi relaxări de la 1 august şi că a treia doză de vaccin e tot mai aproape - Mediafax Foto / Alexandru Dobre

Florin Cîţu a anunţat că măsurile de relaxare de la 1 august vizează în special evenimentele care au loc în aer liber, dar că nu vom renunţa deocamdată la purtarea măştii de protecţie în spaţii închise.

Relaxări, nu restricţii. Nu scăpăm de mască la interior, deocamdată. Sunt relaxări mai mult pentru evenimente în spaţiu în aer liber, cu un număr mai mare de participanţi. Ora nu se schimbă, rămâne tot ora 2 noaptea.

Nu sunt foarte multe relaxări. Aşa cum arată acum situaţia, mergem cu ce avem, cu excepţia evenimentelor. Suntem încă într-o situaţie foarte bună. Avem şi condiţii la intrarea în ţară pe care nu le modificăm. Suntem precauţi", a declarat Florin Cîţu. 

Când se va face a treia doză de vaccin anti-covid

Pe acelaşi subiect

Potrivit premierului Florin Cîţu, "există o singură pregătire" pentru un eventual val 4 de infectare cu noul coronavirus: vaccinarea. În acest context, Florin Cîţu a spus că România are vaccinuri inclusiv pentru a treia doză.

"Singura pregătire pentru valul 4 este vaccinarea. Rămân vaccinuri şi pentru a treia doză. Aşteptăm decizia, dar specialiştii se îndreaptă spre acest lucru. Ei ne vor spune că trebuie administrată. Aşa arată direcţia în care merg discuţiile", a afirmat Florin Cîţu.

Legat de medici, şeful Executivului a adăugat că nu este o variantă ca aceştia să fie obligaţi să se vaccineze. El a mai spus că a avut discuţii cu ministrul Sănătăţii Ioana Mihăilă despre variantele de legislaţie prin care medicii să fie testaţi obligatoriu, iar subiectul va fi abordat la şedinţa de marţi a coaliţiei. 

Numărul de infectări cu Covid va creşte în România, în perioada următoare

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a declarat că există o uşoară tendinţă de creştere a numărului de infectări cu coronavirus în perioada următoare.

Valeriu Gheorghiţă a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că la nivel european se constată, în ultima săptămână, o creştere de multiplicare a cazurilor cu 64,3%. Şi în România au fost mai multe cazuri de COVID, cu 38,9% faţă de săptămâna precedentă, Gheorghiţă subliniind că există o uşoară tendinţă de creştere a numărului de infectări în perioada următoare.

"Datele din România ne arată că în săptămâna 28 avem o creştere a numărului de cazuri pe săptămână, media cazurilor săptămânale cu 38,9% faţă de săptămâna 27, faţă de săptămâna precedentă. Practic, estimările pentru rata bazală de reproducere a cazului ne arată că în momentul de faţă acest coeficient este în jurul valorii de 1, chiar 1,1, însă există o uşoară tendinţă de a înregistra în perioada următoare o creştere a numărului de cazuri, ceea ce, desigur, este un lucru care este foarte important şi supravegherea epidemiologică rămâne determinantă pentru perioada următoare", a explicat Valeriu Gheorghiţă la Palatul Victoria.

El a precizat că media cazurilor din săptămâna 28 în ţara noastră a fost de 56,6 cazuri, spre deosebire de săptămâna 27, în care a fost de 40,7 cazuri.

Coordonatorul campaniei de vaccinare a afirmat că schema completă de vaccinare oferă o protecţie de peste 90% faţă de riscul de spitalizare, inclusiv pentru varianta Delta, precizând că vaccinurile existente sunt foarte eficiente împotriva formelor severe de boală şi împotriva spitalizărilor. Gheorghiţă a explicat, marţi, într-o conferinţă de presă, situaţia din Marea Britanie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sanatate » Florin Cîţu a anunţat noi relaxări de la 1 august şi detalii despre a treia doză de vaccin