Antena Meniu Search
x

Trei focare de Covid în Prahova, în 24 de ore, inclusiv la Direcţia de Sănătate Publică

Prahova se transformă, încet, dar sigur într-o nouă Suceava. După ce Observator v-a prezentat, săptămâna trecută, drama celor suspecţi de Covid nevoiţi să aştepte în condiţii groaznice rezultatul testului, luni, trei focare au izbucnit la nivelul judeţului: două centre de recuperare şi Direcţia de Sănătate Publică! Nu mai sunt locuri la ATI de mai bine de două săptămâni, iar unii pacienţi sunt transferaţi la câteva sute de kilometri depărtare. 

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 24.08.2020, 22:08

Vezi și
  • 63 de cazuri de Covid s-au înregistrat luni în Prahova.
  • Judeţul se confruntă cu probleme mari la ATI.

Fiica unei paciente: Este groaznică. Am informaţii că oamenii nu mai sunt aduşi în spitale, li se refuză aducerea cu ambulanţa.

Este strigătul de durere al unei femei a cărei mamă este suspectă de covid. După ce zilele trecute reporterii Observator v-au prezentat situaţia dramatică de la Spitalul Judeţean Ploieşti, luni aflăm că la centrul de recuperare, din Boldeşti, de la care venea femeia, alţi 4 oameni au fost depistaţi pozitiv. 

Aurelia Andreescu manager Centru de Recuperare: Avem patru cazuri, trei din ele asimptomatice, dar fiind contact, noi le-am facut testul şi a ieşit pozitiv.

Fiica unei paciente: Nu am înţeles niciodată de ce nu a fost anunţat DSP-ul, ce s-a întrerupt aici de DSP-ul nu a mers în ziua în care s-a aflat testul pozitiv al mamei mele, nu a mers acolo la centrul de recuperare, nu i-a testat pe toţi şi nu a închis uşile.

Am aflat noi de ce. DSP, instituţia care gestionează anchetele epidemiologice, are propriul focar. 

Bogdan Toader, preşedinte CJ Prahova: Ieri au apărut foarte multe cazuri la DSP Prahova, 7 oameni sunt îmbolnăviţi din cei 31 de angajaţi, nu cred că pot fi contactaţi în această perioadă, pentru că restul aşteaptă rezultatul testului în izolare.

Şi nu sunt singurele focare din Prahova, care devine încet a doua Suceava. Un centru de îngrijire pentru persoane cu handicap din Băicoi este unul din cele mai recente focare din Prahova. Din 103 pacienţi internaţi aici, 22 au fost depistaţi pozitiv.

Claudia Călin directorul Centru de Recuperare Băicoi: Vă daţi seama că şi noi, şi aparţinătorii, şi familiile suntem destul de îngrijoraţi. 

Ca şi cum n-ar fi de ajuns, aerul condiţionat nu mai funcţionează în unitatea de terapie intensivă mobilă, prin urmare pacienţii au fost transferaţi în spital.

Violeta Tănase, purtător de cuvânt SJU Ploieşti: În acest moment funcţionăm cu cele 12 paturi de terapie intensivă din incinta spitalului, 8 dintre ele fiind dotate cu ventinlator.

Iar victimă a sistemului a căzut tocmai un salvator din prima linie. O angajată a Serviciului de Ambulanţă Prahova a fost condusă luni pe ultimul drum. Colegii nu i-au găsit un loc în ATI, astfel că a fost transferată tocmai la Medgidia. Din păcate a fost prea târziu. 

Ruxandra Săndulescu director medical SAJ Prahova: Pe data de 12 august a fost solicitat transferul la o unitate care are şi terapie intensivă. Şi asta din cauză că în judeţul Prahova nu era niciun pat la terapie intensivă.

Doar luni s-au înregistrat 63 de noi cazuri de infectare în Prahova. Până acum, autorităţile n-au găsit nicio soluţie pentru a suplimenta numărul de locuri pentru pacienţi cu COVID.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Sanatate » Trei focare de Covid în Prahova, în 24 de ore, inclusiv la Direcţia de Sănătate Publică