Antena Meniu Search
x

Update Gheorghiță: România va primi câteva zeci de mii de doze de vaccin Johnson&Johnson în aprilie

România va primi câteva zeci de mii de doze de vaccin Johnson&Johnson în a doua parte a lunii aprilie, a anunțat, joi, Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Național pentru Coordonarea Activității privind Vaccinarea, potrivit Mediafax.

de Redactia Observator

la 11.03.2021, 18:28

Gheorghiță: România va primi câteva zeci de mii de doze de vaccin Johnson&Johnson în aprilie
Gheorghiță: România va primi câteva zeci de mii de doze de vaccin Johnson&Johnson în aprilie

Gheorghiță a anunțat, la Antena 3, că se așteaptă ca România să primească vaccinul monodoză în a doua jumătate a lunii aprilie. „Ne așteptăm ca în a doua parte a lunii aprilie să primim primele doze, în același timp în care vor primi și celelalte țări membre ale UE. Nu estimăm că vom primi un număr mare de doze, însă avantajul net este că se administrează o singură doză, or din acest punct de vedere, vaccinul va fi o ușurare atât pentru persoanele care se prezintă la vaccinare, cât și pentru organizarea efectivă a vaccinării. Se face o singură doză și teoretic la un interval de 14 zile după ar trebui să avem răspuns imun protector”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Întrebat câte doze va primi România în mod concret, președintele CNCAV a spus: „câteva zeci de mii anticipăm”.

Vaccinul monodoză Johnson&Johnson a fost aprobat de Agenția Europeană a Medicamentului 

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a aprobat, joi, vaccinul anti-COVID-19 produs de Johnson&Johnson, primul care se administreză într-o singrură doză. Acesta este primul vaccin împotriva coronavirusului care se administreză într-o singură doză. EMA este organismul internațional care aprobă utilizarea vaccinului în Uniunea Europeană. Acesta este al patrulea vaccin dezvoltat și aprobat în UE, după cele produse de Pfizer/BioNTech, Moderna și AstraZeneca, dar singurul care se administrează în doză unică. Un studiu clinic la nivel mondial a arătat că vaccinul  Johnson & Johnson a fost 66% eficient în prevenirea diferitelor variante de coronavirus şi 85% eficient împotriva cazurilor severe.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Sanatate » Gheorghiță: România va primi câteva zeci de mii de doze de vaccin Johnson&Johnson în aprilie