Antena Meniu Search
x

Video Val de îmbolnăviri suspecte la o şcoală din Bacău. Conducerea unităţii de învăţământ anunţă că au de-a face cu un focar

Val de îmbolnăviri suspecte la o şcoală generală din Bacău. Peste 30 de copii au fost diagnosticaţi cu gastroenterită acută, iar cinci dintre ei au ajuns la spital cu febră, dureri abdominale şi vărsături. Conducerea şcolii confirmă că există un focar în unitatea de învăţământ. Ciudat este că elevii nu au mâncat aceleaşi alimente şi nici nu au participat la vreo excursie în grup. 

de Adrian Obreja

la 06.05.2022, 17:39

Vezi și

Toţi cei 32 de elevi se află acasă în acest moment, izolaţi şi monitorizaţi din punct de vedere clinic. În urmă cu două zile li s-a făcut rău, iar părinţii au sunat speriaţi profesorii şi conducerea şcolii care ulterior a anunţat Direcţia de Sănătate Publică. 5 dintre ei au ajuns şi la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului de Pediatrie din Bacău.

Copiii au fost stabilizaţi, li s-au acordat îngrijiri medicale şi au fost externaţi. Direcţia de Sănătate Publică a deschis o anchetă epidemiologică în acest caz şi până acum s-a stabilit că elevii nu au consumat alimente în comun şi nici nu au fost în excursie, dar în acelaşi timp s-a stabilit că nu a fost făcută o dezinfecţie în sălile de clasă în ultima perioadă, motiv pentru care au fost stabilite o serie de măsuri pentru următoarea perioadă: elevii vor fi triaţi când ajung, toţi trebuie să aibă pachet individual, iar dacă mai apar astfel de cazuri probele trebuie analizate în laborator pentru a putea fi stabilită care este cauza îmbolnăvirii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sanatate » Val de îmbolnăviri suspecte la o şcoală din Bacău. Conducerea unităţii de învăţământ anunţă că au de-a face cu un focar