Antena Meniu Search
x

Video În plin sezon de viroze şi gripă, secţia de pneumonie de la Spitalul Vaslui a fost suspendată. Singurul medic e în concediu

Veste cruntă pentru pacienţii din municipiul Huşi, județul Vaslui. În plin sezon de îmbolnăviri cu viroze şi gripă ...activitatea secţiei de Pneumologie a Spitalului Municipal a fost suspendată. Motivul - singurul medic pneumolog din spital este în concediu de odihnă, întrerupt de unul medical. 

de Lili Trifu

la 13.01.2023, 08:19

Vezi și

Situaţie critică la Spitalul Municipal Dimitrie Castroian din Huşi. Singurul medic de pe secţia de pneumologie, una sufocată de pacienţi, a intrat în concediu. Aşa că... secţia s-a închis. 

George Smău, director medical: A fost în concediu de odihnă, care a fost întrerupt de concediu medical. Nimeni nu este încântat, când un coleg este în concediu medical. 

Acum, în plin sezon de îmbolnăviri, pacienţii vor fi direcţionaţi la spitalele din Vaslui şi Bârlad. 

Mihaela Vlada, director executiv DSP Vaslui: Pentru infecţiile respiratorii pacienţii se pot adresa în primul rând medicilor de familie, ambulatoriilor de specialitate care sau în structură cabinete de medicină internă, boli infecţioase. Există un aflux de pacienţi. u este confortabil să fie transferaţi dintr-un loc în altul. 

Locuitorii oraşului sunt resemnaţi

Lipsa medicilor a devenit deja o obişnuinţă. 

Localnic: Sunt mai multe secţii cu un singur medic. 

Localnic: Ne deranjează, dar dacă nu vor să vină că e oraşul mic, salariile sunt mici.

Reporter: Dacă vă îmbolnăviți trebuie să mergeţi la Vaslui sau Bârlad.

Localnic: La Vaslui, da. Dacă ne îmbolnăvim, dacă nu este medic, sigur că trebuie să ajungem acolo, cu siguranţă. 

Pentru o bună funcţionare, orice secţie ar trebui să aibă minimum doi medici de specialitate. De cele mai multe ori, calculul hârtiei nu îşi găseşte acoperire şi în practică.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sanatate » În plin sezon de viroze şi gripă, secţia de pneumonie de la Spitalul Vaslui a fost suspendată. Singurul medic e în concediu