Antena Meniu Search
x

Incendiul de la Piatra Neamț. Avocat: În secția ATI erau aprinse candele. Era imposibil să te miști printre pacienți

Avocatul rudelor unor victime ale incendiului de la spitalul din Piatra Neamț, Adrian Cuculis susține că în secția ATI erau aprinse candele și că protecția contra incendiilor era doar o foaie semnată retroactiv și nimeni nu știa cum trebuie să acționeze în caz de incendiu.

de Redactia Observator

la 19.03.2021, 15:17

Incendiul de la Piatra Neamț. Avocat: În secția ATI erau aprinse candele. Era imposibil să te miști printre pacienți
Zece persoane aflate în sectia ATI a Spitalului Judetean Piatra Neamt, si-au pierdut viata in urma unui incendiu izbucnit pe 14 noiembrie 2020. - Hepta

Ies la iveală detalii şocante în urma audierilor-maraton în dosarul incendiului de la Piatra-Neamţ, susține avocatul unor rude ale pacienților.

”După 12 ore de audieri maraton la Piatra Neamț și un total de 17 persoane audiate, ies detalii șocante la iveală. În primul rând cele 17 cadre medicale au declarat la unison că protecția contra incendiilor era doar o foaie semnată retroactiv și de esență nimeni nu știa cum trebuie să acționeze în caz de incendiu. Instructajul PSI era doar o formalitate într-o secție ATI cu circuite electrice învechite. Secția ATI nu dispunea de ventilatoare pentru recirculare (din declarații), aerisirea făcându-se manual prin deschiderea geamurilor. Metodă primitivă și regăsită în foarte multe secții ATI din țară.

Cauza probabilă a incendiului este arătată de către 3 din cele 17 cadre medicale că fiind injectomatul care a propagat focul către combinezonul asistentei (ce va fi reaudiată). Din întrebările capcană puse de către noi, respectiv: erau aprinse candele în secția ATI, cu toții au răspuns mincinos că NU, deși din planșele foto din dosar, reiese clar faptul că se aprindeau asemenea candele chiar în secția ATI. De asemenea, au declarat cadrele medicale că secția ATI era mult prea aglomerată și era imposibil să te miști printre pacienți. Tragem concluzia amară după 12 ore de audieri că sistemul ne omoară cu incompetența lui.” a declarat avocatul Adrian Cuculis într-o declarație.

Aproape 5 luni de la incendiul din Piatra Neamţ

Pe 14 noiembrie 2020, unul din saloanele de Terapie Intensivă ale spitalului, unde erau internaţi pacienţi COVID aflaţi în stare gravă, a fost înghiţit de flăcări. 10 oameni au murit, iar medicul Cătălin Denciu, care era de gardă, s-a aruncat în foc pentru a încerca să salveze cât mai multe vieţi. În ciuda promisiunilor că lucrurile se vor rezolva, inspectorii ISU au amendat spitalul, recent, tot din cauza problemelor la instalaţiile electrice şi la sistemul de avertizare şi stingere a incendiilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sanatate » Incendiul de la Piatra Neamț. Avocat: În secția ATI erau aprinse candele. Era imposibil să te miști printre pacienți