Antena Meniu Search
x

Intervenţie pe viaţă şi pe moarte. Medicii din Arad au reconstruit aorta unui pacient de 60 de ani, ajuns la spital în stare gravă

Personalul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad a încheiat cu succes o reconstrucţie de aortă, la un pacient de 60 de ani, care a ajuns în stare gravă la spital.

de Redactia Observator

la 13.03.2023, 14:36

Intervenţie contra-cronometru la SJU Arad
Intervenţie contra-cronometru la SJU Arad - Facebook

”Intervenţie deosebit de laborioasă a medicilor de gardă din secţiile Chirurgie Generală I respectiv Anestezie şi Terapie Intensivă I, după ce un bărbat în vârstă de 60 de ani a ajuns în Unitatea Primire Urgenţe cu anevrism de aortă abdominală rupt, cu risc rapid de exsangvinare”, anunţă, luni, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.

Intervenţie contra-cronometru la SJU Arad

Potrivit unităţii medicale, medicul specialist în chirurgie cardio-vasculară, dr. Mircea Alexa împreună cu medicul specialist în chirurgie generală dr.Mihai Roşu, medicul primar ATI, dr. Adrian Crişan, medici rezidenţi şi asistenţi medicali au intrat de urgenţă în sală. Aceştia au reconstruit artera aortă – vas principal de sânge, prin aplicarea unei proteze sintetice, pentru a putea restabili circulaţia sângelui spre bazin şi picioare.

”Intervenţia a fost una contra-cronometru, pacientul riscând să îşi piardă picioarele, din cauza lipsei de irigare cu sânge şi inclusiv viaţa prin exsangvinare. Pacientul a necesitat mai apoi îngrijiri în terapie intensivă, fiind acum în stare stabilă, sub supraveghere medicală în Compartimentul de Chirurgie Vasculară”, a mai transmis unitatea medicală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sanatate » Intervenţie pe viaţă şi pe moarte. Medicii din Arad au reconstruit aorta unui pacient de 60 de ani, ajuns la spital în stare gravă