Antena Meniu Search
x

Document Lista de medicamente gratuite şi compensate, extinsă de la 1 decembrie. Pacienţii care pot beneficia de ajutor

Ministerul Sănătăţii va extinde lista de medicamente gratuite şi compensate, începând cu data de 1 decembrie, cu 21 de molecule noi destinate pacienţilor cu afecţiuni oncologice, Parkinson, insuficienţă cardiacă, boli endocrine şi metabolice, afecţiuni pulmonare cronice, angioedem ereditar şi amiotrofie spinală musculară.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 02.11.2022, 17:27

Lista de medicamente gratuite şi compensate va fi extinsă
Lista de medicamente gratuite şi compensate va fi extinsă - Shutterstock

"La solicitarea Ministerului Sănătăţii, Guvernul României a aprobat astăzi, 2 noiembrie 2022, proiectul de Hotărâre privind modificarea şi completarea anexei la Hotărârea Guvernului nr. 720/2008 pentru aprobarea Listei cuprinzând denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asiguraţii, cu sau fără contribuţie personală, pe bază de prescripţie medicală, în sistemul de asigurări sociale de sănătate, precum şi denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor care se acordă în cadrul programelor naţionale de sănătate", informează un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii transmis Agerpres.

Lista de medicamente gratuite şi compensate

Potrivit comunicatului, opt dintre medicamentele nou introduse sunt destinate pacienţilor cu afecţiuni oncologice. "Această actualizare a listei, a treia în acest an, se înscrie în cadrul politicii actuale susţinute de Ministerul Sănătăţii de creştere a accesului mai rapid la medicamente inovative. Actualizarea listei de medicamente compensate şi gratuite intră în vigoare de la 1 decembrie 2022", a precizat Ministerul Sănătăţii

Lista medicamentelor gratuite şi compensate, publicată de Ministerul Sănătăţii pe 31 octombrie 2022, poate fi consultată în documentul de mai jos.

Documente: lista-medicamente.pdf

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi fi dispuşi să plătiţi mai mult pentru ciocolată şi cafea?

Observator » Sanatate » Lista de medicamente gratuite şi compensate, extinsă de la 1 decembrie. Pacienţii care pot beneficia de ajutor