Antena Meniu Search
x

Lupta cu infertilitatea: Regina Maria lansează un program special care vine în sprijinul cuplurilor din România – „Timpul în favoarea ta”

(P) Cel mai mare centru de reproducere umană asistată din România și singurul cu 5 embriologi seniori, Centrul de Fertilitate și FIV Columna din București (parte a Rețelei de Sănătate REGINA MARIA), a lansat de curând programul „Timpul în favoarea ta”, un proiect ce își propune să vină în sprijinul cuplurilor infertile și care nu ajung să beneficieze de proceduri decontate prin Programul Național. Este o soluție adaptată la nevoile pacienților, pe care reprezentanții centrului medical au găsit-o ca răspuns la solicitările primite în ultima perioadă.

de Redactia Observator

la 14.07.2022, 17:25

Pentru multe cupluri aflate la răscruce de drumuri între a renunța la visul de a deveni părinți și a spera în continuare la ziua în care își vor ține în brațe copilul, fertilizarea in vitro este singura cale prin care visul lor poate deveni realitate. Însă cea mai mare amenințare a celor care se luptă cu infertilitatea, este timpul.

Medicii atenționează în mod special asupra întârzierii procedurilor și a efectelor negative pe care această întârziere o are din punct de vedere medical. Statisticile recente sunt sumbre, astfel 1 din 5 cupluri de vârstă reproductivă se confruntă cu infertilitatea în România.

În lipsa actuală a unui program național care să vină în sprijinul pacienților, cu bugete suficiente, Rețeaua de Sănătate REGINA MARIA, prin Centrul de Fertilizare și FIV Columna, le oferă o soluție medicală accesibilă acestor cupluri și un pachet de bază pentru proceduri de FIV, pe care să îl poată accesa. Cuplurile pot afla toate detaliile programului „Timpul în favoarea ta” online, accesând link-ul https://www.reginamaria.ro/centrul-de-fertilitate-si-fiv-columna, unde se pot înscrie și pentru a beneficia de consiliere din partea experților în FIV din cadrul Centrului de Fertilitate și FIV Columna.

Centrul de Fertilitate si FIV Columna, din cadrul Rețelei de Sănătate REGINA MARIA, face parte din programul național pentru decontarea procedurilor de FIV de către Ministerul Sănătații, însă acestea sunt insuficiente pentru a putea acoperi numărul mare de solicitări din partea cuplurilor care au nevoie de proceduri FIV pentru a deveni părinți. Solicitările primite din partea pacienților sunt cu mult peste procedurile subvenționate de Ministerul Sănătății. 

Medicii primesc cazuri care au reală nevoie de proceduri FIV, oameni care au mare nevoie de sprijin financiar pentru efectuarea unei astfel de proceduri, dar care descoperă că fondurile existente la acest moment sunt insuficiente, astfel că rămân în așteptarea unei soluții.

"Ce este important să înțelegem este că timpul nu curge în favoarea pacienților care suferă de infertilitate. Lunile pot face diferența pentru unii dintre ei. Vin în cabinet pacienți care își pun toate speranțele în susținerea statului și care, la final, amână procedura de FIV care i-ar putea ajuta să devină părinți. Este suficient să ne uităm spre orice altă țară din Uniunea Europeană pentru a ne da seama cât de puțină preocupare, implicare și sprijin există vizavi de susținerea natalității prin accesul la proceduri de reproducere umană asistată", susține doctorul Cezara Bucur, director Medical Centrul de Fertilitate și FIV Columna, parte a Rețelei de sănătate REGINA MARIA .

Atunci când este nevoie de tratamente și soluții de reproducere umană asistată, procedura de fertilizare in vitro nu trebuie amânată, ci trebuie demarată cât mai curând posibil.

În România, 1 din 5 cupluri de vârsta reproductivă întâmpină probleme de fertilitate. Scopul nostru este de a ajuta cât mai multe cupluri să își îndeplinească visul de a deveni părinți, iar în lipsa sustinerii statului, respectiv în lipsa unui program național clar și bine pus la punct este dificil. Cu toate acestea, împreună cu colegii noștri am creat un pachet de FIV care să poată fi accesat de cuplurile aflate în nevoie. Este datoria noastră să fim în continuare alături de pacienți, în ciuda tuturor impedimentelor. Am depăşit 100.000 de pacienţi care ne-au trecut pragul şi ne bucurăm că în fiecare an am reuşit să derulăm cel mai mare număr de programe cu decontare, fie naţionale, fie locale. Acest lucru înseamnă că, atunci când au avut posibilitatea să aleagă centrul în cadrul căreia să efectueze procedura de FIV, un număr foarte mare de cupluri ne-a ales pe noi. Peste 2.200 de inimi bat pe Pământ datorită profesiei practicate cu pasiune de către colegii noştri, a dăruirii lor şi mulţumită încrederii pacienților care şi-au pus cel mai de preţ vis în mâinile noastre., declară Nicoleta Zamfir, Director General Centrul de Fertilitate și FIV Columna.

În cei peste 10 ani de la înființare, echipa de experți a Centrului de Fertilitate și FIV Columna a obținut peste 2.200 de copii născuți, ca urmare a tratamentelor de infertilitate efectuate, iar rata de succes, mai precis de sarcini confirmate ecografic, în cadrul Subprogramului FIV-ET, în perioada 2017-2021 a fost de 55,22%, un semn că necesitatea unui program național bine adaptat nevoilor pacienților poate avea rezultate spectaculoase din punct de vedere medical.

Centrul de Fertilitate și FIV Columna a efectuat peste 1.000 de tratamente de fertilizare in vitro în 2021, acesta deservind anual unui număr de 17.000 de pacienţi.

Programul FIV anunțat de Ministerul Familiei

Centrul de Fertilitate și FIV Columna salută demersul Ministerului Familiei pentru a sprijini cuplurile care au probleme de fertilitate, iar atunci când programul va intra în implementare și vor fi disponibile fondurile, vom fi alături de pacienții noștri cu toată expertiza și consilierea necesare pentru întocmirea dosarelor și stabilirea planului de tratament personalizat pentru fiecare situație medicală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Sanatate » Lupta cu infertilitatea: Regina Maria lansează un program special care vine în sprijinul cuplurilor din România – „Timpul în favoarea ta”