Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Masca devine obligatorie și în spațiile deschise în Iași, între 1 - 14 august

Masca de protecție devine obligatorie în județul Iași și în spațiile publice deschise. Măsura este valabilă în perioada 1 - 14 august.

de Cristian Toteştean

la 30.07.2020 , 19:06

Tânără care poartă mască Masca devine obligatorie în spațiile deschise din Iași, în perioada 1 - 14 august - Profimedia Images
  • În Prahova, masca e obligatorie între intervale orare.
  • În Buzău, masca trebuie purtată în spațiile publice aglomerate.

”În urma analizării posibilelor variante de măsuri Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis ca, în intervalul 1 - 14 august 2020, să se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție pentru toate persoanele, prezente în spațiile publice deschise, de pe întreg teritoriul județului Iași”, se afirmă într-un comunicat al Prefecturii.

Și în județul Prahova, de la 1 august, ora 07.00, masca devine obligatorie în spațiile deschise însă în doar două intervale orare ale zilei, între 07.00 - 11.00 și 15.00 - 23.00. Decizia e valabilă pentru locuitorii județului și pentru cei care îl tranzitează. Excepție fac copiii sub 5 ani.

”Spaţiile şi intervalele orare au fost stabilite, la propunerea Direcţiei de Sănătate Publică, luând în considerare probabilitatea prezenţei concomitente a unui număr mare de persoane între orele şi în locurile unde se constată dificultăţi în asigurarea distanţei fizice de protecţie sanitară, conform legii”, a transmis Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

Articolul continuă după reclamă

În județul Buzău, masca a devenit de joi obligatorie în spațiile deschise aglomerate. Decizia vizează toate persoanele cu vârstele de peste 5 ani. Masca este astfel obligatorie în piețe, târguri, stații de autobuy, pe peroane, în zonele în care au loc ceremonii publice sau pelerinaje, în exteriorul obiectivelor turistice.

Cristian Toteştean Like
Întrebarea zilei
Preferaţi să cumpăraţi aur sau să deschideţi conturi de economii?
Observator » Sănătate » Masca devine obligatorie și în spațiile deschise în Iași, între 1 - 14 august