Antena Meniu Search
x

Masca devine obligatorie și în spațiile deschise în Iași, între 1 - 14 august

Masca de protecție devine obligatorie în județul Iași și în spațiile publice deschise. Măsura este valabilă în perioada 1 - 14 august.

Cristian Toteştean
de Cristian Toteştean

la 30.07.2020, 19:06

Tânără care poartă mască
Masca devine obligatorie în spațiile deschise din Iași, în perioada 1 - 14 august - Profimedia Images
  • În Prahova, masca e obligatorie între intervale orare.
  • În Buzău, masca trebuie purtată în spațiile publice aglomerate.

”În urma analizării posibilelor variante de măsuri Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis ca, în intervalul 1 - 14 august 2020, să se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție pentru toate persoanele, prezente în spațiile publice deschise, de pe întreg teritoriul județului Iași”, se afirmă într-un comunicat al Prefecturii.

Și în județul Prahova, de la 1 august, ora 07.00, masca devine obligatorie în spațiile deschise însă în doar două intervale orare ale zilei, între 07.00 - 11.00 și 15.00 - 23.00. Decizia e valabilă pentru locuitorii județului și pentru cei care îl tranzitează. Excepție fac copiii sub 5 ani.

”Spaţiile şi intervalele orare au fost stabilite, la propunerea Direcţiei de Sănătate Publică, luând în considerare probabilitatea prezenţei concomitente a unui număr mare de persoane între orele şi în locurile unde se constată dificultăţi în asigurarea distanţei fizice de protecţie sanitară, conform legii”, a transmis Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

În județul Buzău, masca a devenit de joi obligatorie în spațiile deschise aglomerate. Decizia vizează toate persoanele cu vârstele de peste 5 ani. Masca este astfel obligatorie în piețe, târguri, stații de autobuy, pe peroane, în zonele în care au loc ceremonii publice sau pelerinaje, în exteriorul obiectivelor turistice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Sanatate » Masca devine obligatorie și în spațiile deschise în Iași, între 1 - 14 august