Măsuri de protecție în piețe. Cum spălăm corect fructele și legumele
Mulţi români trăiesc cu teama ca nu cumva să se îmbolnăvească de COVID-19, în momentul în care vin acasă cu sacoşele de cumpărături. Specialiştii spun că riscul este redus, chiar inexistent, dacă aplicăm măsurile de prevenţie necesare.
- EDIŢIE SPECIALĂ Observator. Primele EXIT POLL-uri ale Alegerilor Prezidenţiale, ora 21:00, LIVE la Antena 1
- COMPARAŢIE. Prezenţa la vot pe ore în primul tur al alegerilor prezidenţiale din 2014, 2019 şi 2024
Mulţi români trăiesc cu teama ca nu cumva să se îmbolnăvească de COVID-19, în momentul în care vin acasă cu sacoşele de cumpărături. Specialiştii spun că riscul este redus, chiar inexistent, dacă aplicăm măsurile de prevenţie necesare.
Ambalajele alimentelor trebuie dezinfectate, pentru că nu ştim cine le-a atins înainte să le punem în coş. Iar o şi mai mare atenţie trebuie acordată fructelor şi legumelor.
În pieţe, dezinfectarea este printre puţinele măsuri de protecţie pe care comercianţii le pot aplica. Însă, de prevenţie, trebuie să ţină cont şi clienţii.
Conform Autorităţii Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor, noul coronavirus nu se poate dezvolta pe alimente sau în interiorul lor. Dar COVID-19 se poate transmite prin bancnote.
Atenţie mare la ambalajele produselor. Acestea nu mai trebuie reutilizate. De asemenea, este recomandat să cumpărăm legume și fructe doar din locuri avizate sanitar.
De asemenea, borcanele, cutiile şi caserolele trebuie igienizate atât înainte, cât şi după ce le folosim.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰