Antena Meniu Search
x

Video Maturi înainte de vreme. Care sunt cauzele instalării pubertății precoce şi când trebuie tratament

Dacă aveţi senzaţia că cei mici cresc prea repede, să ştiţi că nu vi se pare. Pubertatea timpurie a ajuns să fie un fenomen global, iar medicii din întreaga lume caută explicaţii. 

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 24.05.2022, 08:38

Vezi și

Deşi nu există studii care să lege în mod cert, fără echivoc, apariţia pubertăţii la vârste nefireşti de mici de un factor sau de un anumit cumul de factori de risc, medicii spun că în funcţie de stilul de viaţă al copiilor sau de alimentaţie putem vorbi de anumite predispoziţii. Obezitatea este unul dintre factorii de risc asupra căruia medicii insistă. Un copil care suferă de obezitate are un risc de două ori mai mare de a ajunge la pubertate de la o vârstă fragedă. 

Mai apoi alimentaţia, hrana procesată, produsele de fast food sunt de asemenea un risc. De asemenea, factorii de risc sunt şi stresul sau traumele. Spre exemplu, în timpul pandemiei a crescut numărul de cazuri de pubertate timpurie. 

Trebuie să prevenim această afecţiune pentru că în cazul copiilor care ajung la pubertate prea devreme riscă şansă să facă depresie sau să sufere de anxietate. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Sanatate » Maturi înainte de vreme. Care sunt cauzele instalării pubertății precoce şi când trebuie tratament