Antena Meniu Search
x

Medic UPU la Spitalul Sf. Pantelimon din Capitală: "Pacienții abia acum au înțeles, își dau jos masca și ne strigă: Vaccinați-ne!"

Fiorella Mitoiu, medicul șef din Unitatea de Primire a Urgențelor de la Spitalul Sf. Pantelimon din Capitală, spune că 95% din pacienții care ajung cu forme grave de Covid la spital sunt nevaccinați: "Suntem în situația în care pacienții își dau jos masca și ne strigă: Vaccinați-ne!".

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 09.10.2021, 08:52

Medic UPU la Spitalul Sf. Pantelimon din Capitală: "Pacienții abia acum au înțeles, își dau jos masca și ne strigă: Vaccinați-ne!" - Facebook

"De aproape două săptămâni, lucrăm ca pe front. Pacienții sunt pe scaune. Cei cărora situația le permite stau pe scaun conectați la prizele de oxigen sau la tuburile de oxigen. Sunt zile în care efectiv intrăm în panică dacă nu primim oxigenul din partea firmei. Noi avem de obicei în jur de 27 de paturi, de brancarte în UPU. În momentul de față, sunt 60 și ceva de confirmați pozitiv", spune Fiorella Mitoiu, medicul șef din UPU Sf. Pantelimon, potrivit paginii de Facebook RoVaccinare.

Potrivit specialistului, 95% dintre pacienţi sunt nevaccinaţi.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

"95% dintre pacienţi sunt nevaccinaţi. Îşi dau seama de gravitatea situaţiei doar în momentul în care ajung la spital. Suntem în situația în care pacienții, din păcate, abia acum au înțeles, își dau într-adevăr jos masca de CPAP și ne strigă: "Vaccinați-ne!" Ce să vaccinam acum? Este mult prea târziu!", se mai arată în postare.

Record de morți Covid în România: 357 în 24 de ore

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat pentru vineri, 8 octombrie 2021, un nou record de decese Covid: 357. De asemenea, tot în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 13.854 de cazuri noi cu coronavirus, din 23.776 de teste RT-PCR (12.415 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 11.361 la cerere) și 42.239 de teste rapide antigenice.

Până vineri, 8 octombrie, în România au fost înregistrate 1.332.221 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, dintre care 3.407 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.164.547 de pacienți au fost declarați vindecați. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 13.854 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2.

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este calculat de către Direcțiile de Sănătate Publică, la nivelul Municipiului București și al județelor. Mai jos aveți graficul realizat în baza raportărilor primite de CNCCI de la Direcțiile de Sănătate Publică:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Sanatate » Medic UPU la Spitalul Sf. Pantelimon din Capitală: "Pacienții abia acum au înțeles, își dau jos masca și ne strigă: Vaccinați-ne!"