Antena Meniu Search
x

Medicamentul Favipiravir ar putea fi eliberat în ambulatoriu, prin farmaciile din spitale, anunță Ministerul Sănătății

Ministerul Sănătății anunță că analizează posibilitatea eliberării medicamentului Favipiravir în ambulatoriu, prin farmaciile cu circuit închis din cadrul spitalelor, cu prescripție medicală, conform recomandărilor specialiștilor din Comisia de specialitate de boli infecțioase.

De Ana Maria Ghiarasim la 29.09.2021, 14:14
Medicamentul Favipiravir ar putea fi eliberat în ambulatoriu, prin farmaciile cu circuit închis din spitale, anunță Ministerul Sănătății
Medicamentul Favipiravir ar putea fi eliberat în ambulatoriu, prin farmaciile cu circuit închis din spitale, anunță Ministerul Sănătății - Abaca Press / AA/ABACA via Hepta

În prezent, pentru acest medicament, Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România a realizat o evaluare în baza căreia a emis o autorizaţie pentru nevoi speciale valabilă în România și în baza căreia se permite administrarea în unitățile sanitare, sub supraveghere medicală, având o utilizare restrictivă.

Favipiravir, aviz temporar pentru fabricație și comercializare în India, țara de proveniență

Potrivit Ministerului Sănătății, în India, țara de proveniență, Favipiravir are un aviz temporar pentru fabricaţie şi comercializare obținut în urma unui proces de evaluare accelerată și conditionată de multiple cerințe și care nu poate fi asimilată cu o autorizație de punere pe piață emisă în acord cu legislația europeană în vigoare.

„După discuțiile avute cu specialiștii din Comisia de boli infecțioase și conducerea Agenției Naționale a Medicamentului, vom studia posibilitatea eliberării acestui medicament în ambulatoriu prin farmaciile de circuit închis din cadrul spitalelor, gratuit, numai cu prescripție medicală și cu urmărirea bolnavului pe parcursul tratamentului de către medicul de familie", a declarat Andrei BACIU, secretar de stat în Ministerul Sănătății, potrivit Mediafax.

Pe acelaşi subiect

Medicamentul Favipiravir este folosit în tratamentul infecţiei cu virusul SARS-CoV-2

Conform Protocolului Național de tratament al bolnavilor infectați cu virusul SARS-CoV-2, medicamentul Favipiravir este recomandat a fi administrat în formele ușoare și medii de infecție cu corornavirus în prima săptămână de boală.

Într-o adresă către Ministerul Sănătății, Comisia de specialitate de boli infecțioase consideră că medicamentul poate fi eliberat în spital și ambulatoriu la recomandarea medicilor, numai cu prescripție medicală.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Sanatate » Medicamentul Favipiravir ar putea fi eliberat în ambulatoriu, prin farmaciile din spitale, anunță Ministerul Sănătății