Meniu
Search
x

Ministerul Sănătății extinde vaccinarea antigripală gratuită pentru întreaga populație

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, a aprobat vaccinarea antigripală gratuită pentru întreaga populație, fără a mai exista o prioritizare impusă de grupele de risc.

De Veronica Micu la 14.01.2021, 14:04

Sursa foto; Profimedia

Vezi și
  • Ministerul Sănătăţii: Vaccinarea este cea mai sigură şi eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă

Ministrul Sănătății a aprobat extinderea campaniei de vaccinare antigripală anuală pentru toate grupele populaționale.

„Este necesar ca vaccinarea antigripală să continue și în această perioadă de pandemie, prevenirea îmbolnăvirilor de orice fel este esențială. Riscurile de co-infecție COVID cu gripă duc la forme grave de boală, fapt demonstrat științific. Extindem vaccinarea antigripală gratuită pentru toate categoriile de populație", a declarat Vlad Voiculescu, conform unui comunicat al ministerului Sănătății, citat de Mediafax.

În cadrul campaniei de vaccinare antigripală gratuită anuală a Ministerului Sănătăţii sunt imunizate, cu prioritate, persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, precum şi gravide, conform recomandărilor OMS şi ECDC.

Vaccinul antiripal, solicitat medicilor de familie

Ministerul Sănătăţii reaminteşte populaţiei că vaccinarea este cea mai sigură şi eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă şi recomandă celor care doresc vaccinul să îl solicite gratuit medicilor de familie.

De asemenea, măsurile de igienă personală (spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse, respectarea unui regim de viaţă sănătos) sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Sanatate » Ministerul Sănătății extinde vaccinarea antigripală gratuită pentru întreaga populație