Antena Meniu Search
x

Ministerul Sănătății, precizări despre cazul de hepatită misterioasă descoperită la un copil din România

Ministerul Sănătăţii informează că în România a fost raportat un caz de hepatită acută severă la un copil, scrie Agerpres.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 25.04.2022, 21:51

Ministerul Sănătății, precizări despre cazul de hepatită misterioasă descoperită la un copil din România
Ministerul Sănătății, precizări despre cazul de hepatită misterioasă descoperită la un copil din România - Shutterstock

"Cazul raportat de România este al unei fetiţe de 5 ani, internată la un spital de specialitate în data de 4 aprilie. Nu a fost detectată nicio infecţie virală activă, iar markerii pentru boli autoimune au fost negativi. Starea copilului este stabilă, primeşte medicaţie simptomatică şi este în continuare spitalizat. Copilul nu a călătorit în străinătate şi nu are nicio legătură epidemiologică cu alt caz raportat către OMS Europa. Raportarea a avut la bază definiţia OMS de caz probabil, care se referă la insuficienţă hepatică, transaminaze >500 UI şi icter la un copil la care nu există markeri de infecţie virală hepatică", a precizat, luni seara, Ministerul Sănătăţii, într-un comunicat de presă.

169 de cazuri, în Europa

Conform MS, Biroul Regional OMS pentru Europa a raportat până la data de 21 aprilie un număr de 169 de cazuri de hepatită severă de cauză necunoscută (nu au fost detectate virusurile hepatitice cunoscute până în prezent), înregistrate la copii cu vârsta între o lună şi 16 ani.

Aceste cazuri, arată MS, au prezentat insuficienţă hepatică, adesea severă, niveluri ridicate ale enzimelor care indică citoliză hepatică şi icter. La 74 de cazuri a fost detectată prezenţa adenovirusului F41.

"Facem aceste precizări pentru informarea opiniei publice şi pentru a elimina speculaţiile care ar putea produce îngrijorare în rândul părinţilor din România", subliniază Ministerul Sănătăţii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi cumpărat produse aproape de expirare, la preţ mai mic?

Observator » Sanatate » Ministerul Sănătății, precizări despre cazul de hepatită misterioasă descoperită la un copil din România