Antena Meniu Search
x

Ministerul Sănătății reacționează în cazul spitalului din Târgu Cărbunești: Zeci de pacienți au nevoie de oxigen

Un număr de aproximativ 90 de pacienți de la Spitalul din Târgu Cărbunești, județul Gorj, unde stația de oxigen s-a stricat vineri dimineața, au nevoie de oxigen, a transmis Ministerul Sănătății.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 22.10.2021, 19:29

Ministerul Sănătății reacționează în cazul spitalului de la Târgu Cărbunești: 80 - 90 de pacienți au nevoie de oxigen - ISU Gorj

În Spitalul din Târgu Cărbunești, județul Gorj, sunt internați peste 150 de pacienți infectați cu COVID-19, din care aproximativ 80-90 pacienți care necesită suport de oxigen. Potrivit oficialilor ministerul Sănătății, a început transferul unui număr de 15 pacienți care au fost internați în secția ATI.

Două decese în spitalul rămas fără oxigen din Târgu Cărbunești, "se analizează circumstanțele acestora"

"Ministerul Sănătății a fost anunțat despre o defecțiune la instalația de oxigen de la nivelul Spitalului de Urgență Târgu Cărbunești. Din primele informații deținute, la nivelul unității sanitare sunt internați peste 150 de pacienți infectați cu COVID-19, din care aprox. 80-90 pacienți care necesită suport de oxigen.

A început transferul unui număr de 15 pacienți care au fost internați în secția ATI. Din primele informații,  la unitate sanitară există 2 decese, se analizează circumstanțele acestora. Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății a discutat cu șeful DSU, Raed Arafat și cu directorul DSP Gorj, iar o echipă a DSP Gorj se află la fața locului. A fost activat Planul Roșu de Intervenție", a informat Ministerul Sănătății.

Reamintim că planul roșu a fost activat, în această dimineață, în județul Gorj, după ce stația de oxigen de la Spitalul din Târgu Cărbunești, spital Covid, s-a stricat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sanatate » Ministerul Sănătății reacționează în cazul spitalului din Târgu Cărbunești: Zeci de pacienți au nevoie de oxigen