Antena Meniu Search
x

Update Pacienți rămași fără oxigen, la spitalul din Târgu Cărbuneşti. Trei bolnavi au murit, dintre care doi la ATI

Este alertă la spitalul din Târgu Cărbunești, după ce instalaţia de oxigen s-a oprit, în urma unei defecțiuni. Autoritățile au declanșat Planul roșu de intervenție.

de Redactia Observator

la 22.10.2021, 12:21

Vezi și

UPDATE 11:35 - Un al treilea pacient, mort la Tg. Jiu

Unul dintre pacienții evacuați din Spitalul Târgu Cărbunești a încetat din viață. Bolnavul a murit pe rampa spitalului din Târgu Jiu, înainte de a fi internat.

UPDATE 9:25 - Ministerul Sănătății: Zeci de pacienți au nevoie de oxigen

Un număr de aproximativ 90 de pacienți de la Spitalul din Târgu Cărbunești, județul Gorj, unde stația de oxigen s-a stricat vineri dimineața, au nevoie de oxigen, a transmis Ministerul Sănătății

Pe acelaşi subiect

"Ministerul Sănătății a fost anunțat despre o defecțiune la instalația de oxigen de la nivelul Spitalului de Urgență Târgu Cărbunești. Din primele informații deținute, la nivelul unității sanitare sunt internați peste 150 de pacienți infectați cu COVID-19, din care aprox. 80-90 pacienți care necesită suport de oxigen. A început transferul unui număr de 15 pacienți care au fost internați în secția ATI. Din primele informații, la unitate sanitară există 2 decese, se analizează circumstanțele acestora. Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății a discutat cu șeful DSU, Raed Arafat și cu directorul DSP Gorj, iar o echipă a DSP Gorj se află la fața locului. A fost activat Planul Roșu de Intervenție", a informat Ministerul Sănătății.

UPDATE 8:40 - Doi pacienți internați pe secția ATI au murit

Doi pacienți internați pe secția ATI au murit, la Târgu Cărbunești. Potrivit informațiilor transmise de reprezentanții spitalului, bolnavii nu au rămas niciun moment fără oxigen.

„Două persoane decedate, din ceea ce mi-au spus medicii. Nu ar puttea fi asociate cu accidentul care s-a produs la instalația de oxigen pentru că au fost trecute pe butelii de oxigen. Ele erau într-o stare extrem de gravă”, a declarat prefectul județului Gorj, Marcel Iacobescu.

Știrea inițială:

Informații de ultimă oră anunță faptul că, la această oră, autoritățile încearcă să identifice sursele de oxigen disponibile de la celelalte spitale din județ, pentru a fi redistribuite către cel din Târgu Cărbunești. O parte dintre pacienți sunt deja transportați cu ambulanțele către alte spitale.

"Au fost mobilizate echipe de ajutor din partea celorlalte spitale din judeţ, de unde au fost mobilizate cinci ambulanţe SMURD şi alte patru ambulanţe ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă. De asemenea, din judeţele limitrofe au fost mobilizate mai multe maşini pentru victime multiple şi trimise butelii de oxigen care să poată fi utilizate temporar până la remeiderea situaţiei. Este exclus ca din Capitală să poată fi trimise ajutoare", a declarat Raed Arafat în cadrul unei emisiuni TV.

Spitalul din Târgu Cărbunești este unitate Covid și are 15 paturi ATI.

În unitatea medicală erau internați 130 de pacienți.

Planul Roșu de Intervenție, activat la Târgu Cărbunești

La nivelul județului Gorj a fost activat Planul Roșu de Intervenție. 

Din cadrul ISU Gorj se deplasează în sprijin 2 autospeciale pentru transport victime multiple și 4 ambulanțe SMURD, cu 16 butelii cu oxigen. 

Totodată, din județele limitrofe acționează următoarele resurse: 

  • ISU MH - 3 ambulanțe SMURD
  • ISU HD - 1 autospecială pentru transport victime multiple
  • ISU DJ - 1 autospecială pentru transport victime multiple, 1 ambulanță SMURD
  • ISU VL - 1 microbuz, 2 ambulanțe SMURD.

Mijloacele dislocate transportă în total 67 butelii de oxigen. Misiunea este în dinamică.

Articol în curs de actualizare

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Sanatate » Pacienți rămași fără oxigen, la spitalul din Târgu Cărbuneşti. Trei bolnavi au murit, dintre care doi la ATI