Antena Meniu Search
x

Ministrul Sănătăţii: La noi, Covidul este tratat tot mai mult ca o viroză obișnuită

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila a spus că și în România, la fel ca în alte țări, Covid începe să fie tratat ca o viroză obișnuită, dar spune că autoritățile sanitare nu pot abandona măsurile care vizează asigurarea capacităților de testare, de evaluare, de tratament.

de Redactia Observator

la 29.03.2022, 22:33

Ministrul Sănătăţii: Și la noi, Covidul este tratat tot mai mult ca o viroză obișnuită - Hepta/Mediafax/Andreea_Alexandru

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila susține că în România se înregistrează încă o transmitere comunitară a noului corovanirus.

„Comparativ cu marțea trecută au fost cu aproape o mie de cazuri mai puțin, ceea ce îmi sugerează că există o încetinire a transmiterii și dacă această încetinire se va consolida în zilele următoare cred că ne îndreptăm rapid spre sfârșitul valului 5. Și cred că este așa că am încercat să privesc într-un context mai larg lucrurile, să nu mă refer exclusiv la România, și toate țările din regiunea europeană a OMS se află acum pe un trend descendent și cred că zilele următoare vom putea confirma acest trend descendent și în România”, a declarat marți Alexandru Rafila, la TVR, potrivit Mediafax.

Covidul, tratat ca o viroză

Întrebat de ce în Spania virusul este tratat ca o viroză, ministrul a spus că același lucru se întâmplă și în România.

„Și la noi este tratat tot mai mult ca o viroză obișnuită, dar asta nu înseamnă că noi nu avem o responsabilitate ca și autorități de sănătate să păstrăm măsurile medicale în vigoare, care înseamnă capacitatea de testare, capacitatea de evaluare a pacienților, medicația antivirală, toate lucrurile astea rămân funcționale”, a explicat Alexandru Rafila.

El crede că nu vor mai fi introduse restricții, iar întrebat despre posibilitatea apariției unui val 6 al pandemiei, ministrul Sănătății a spus: „Este sfârșitul valului 5, nu îmi place să fiu profet”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Sanatate » Ministrul Sănătăţii: La noi, Covidul este tratat tot mai mult ca o viroză obișnuită