Antena Meniu Search
x

Moderna dă în judecată Pfizer și BioNTech. Îi acuză că ar fi copiat brevetul ARNm pentru vaccinul anti-COVID

Moderna dă în judecată Pfizer și BioNTech, acuzând cele două că au copiat tehnologia ARNm a Moderna pentru vaccinul anti-COVID.

de Redactia Observator

la 26.08.2022, 22:15

Vezi și

Moderna a intentat vineri un proces împotriva Pfizer și BioNTech "pentru încălcarea brevetelor ARNm", arată compania într-un comunicat de presă citat de CNN.

"Moderna consideră că vaccinul COVID-19 Comirnaty al Pfizer și BioNTech încalcă brevetele depuse de Moderna între 2010 și 2016 care acoperă tehnologia fundamentală a Moderna privind ARNm. Această tehnologie revoluționară a fost esențială pentru dezvoltarea propriului vaccin COVID-19 cu ARNm, Spikevax. Pfizer și BioNTech au copiat această tehnologie, fără permisiunea Moderna, pentru a produce Comirnaty", se arată în comunicat.

Litigiile privind brevetele nu sunt neobișnuite în fazele incipiente ale noilor tehnologii din Sănătate. Pfizer și BioNTech se confruntă deja cu mai multe procese din partea altor companii care susțin că vaccinul le încalcă brevetele. Reprezentanții Pfizer-BioNTech au spus că își vor apăra cu fermitate tehnologia.

CureVac din Germania, de exemplu, a depus un proces împotriva BioNTech în Germania în iulie. BioNTech a răspuns într-o declarație că munca sa a fost originală. Compania Moderna a fost, de asemenea, dată în judecată pentru încălcarea brevetelor în Statele Unite și are o dispută în curs de desfășurare cu Institutul Național de Sănătate din SUA cu privire la drepturile asupra tehnologiei ARNm.

Un vaccin bivalent de la Moderna, care ţinteşte atât Omicron, cât şi tulpina originală, aprobat în Marea Britanie

O nouă generaţie de vaccin împotriva COVID-19 de la Moderna, care ţinteşte atât varianta Omicron, cât şi tulpina originală a coronavirusului, şi care ar putea fi administrat doar o dată pe an, a fost aprobat pentru utilizare la adulţi în Marea Britanie, a anunţat laboratorul american, precizând că este vorba despre o premieră la nivel mondial.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Sanatate » Moderna dă în judecată Pfizer și BioNTech. Îi acuză că ar fi copiat brevetul ARNm pentru vaccinul anti-COVID