Antena Meniu Search
x

Mommy Makeover, intervenţiile chirurgicale estetice pentru mame

Femeile ştiu că o sarcină, de multe ori, nu este uşor de dus la capăt. Şi indiferent de cum este, corpul ţi se modifică aproape complet. Unele, mai nocoroase, reuşesc să revină la forma iniţială la doar câteva luni după sarcină.

de Redactia Observator

la 14.06.2019, 14:19

Vezi și

Femeile ştiu că o sarcină, de multe ori, nu este uşor de dus la capăt. Şi indiferent de cum este, corpul ţi se modifică aproape complet. Unele, mai nocoroase, reuşesc să revină la forma iniţială la doar câteva luni după sarcină. Pentru cele care nu reuşesc... există conceptul de Mommy Makeover. Adică acele intervenţii chirurgicale estetice care te ajută să îşi recapeţi tonusul şi... mai ales, încrederea în sine. Am stat de vorbă cu o femeie care după trei copii... a decis că este timpul să facă ceva şi pentru ea. 

Karla are 30 de ani şi... deja 3 copii. A avut o sarcină singulară şi una gemelară. După, a încercat evident să slăbească... Ceea ce s-a dovedit... deloc uşor.

KARLA GHEORGHIU, pacientă: Am început cu o dietă după ureche, foarte multă sală, cu mici rezultate dar nu îndeajuns să mă mulţumească am zis să scurtez puţin drumul spre obiectivul meu, tocmai de aceea am apelat la un doctor. În prima sarcină nu m-am restricţionat, tocmai de aceea am luat aproape 30 de kilograme, la a doua sarcina am fost puţin mai atentă. În a doua sarcină am luat 21 de kilograme, chiar dacă era mai puţin ca în prima sarcină, pielea s-a intins şi mai mult, au suferit abdomentul, muşchii care s-au despărţit unul de altul.

Pe scurt, acum e mulţumită. Abdomenul este plat, sânii sunt perfecţi din nou iar ea se simte mai bine decât inainte de prima sarcină. 

Conceptul de Mommy Makeover a pornit în Statele Unite. De fapt, se referă la intervenţiile la care apelează proaspetele mămici ca să şi revină rapid după naştere.

CARMEN GIUGLEA, Preşedinte al Societăţii de Chirurgie Estetică: Cele mai supuse modificarilor, zone, ale unei femei sunt clar abdomenul si sanii pentru ca ele se modifica cel mai mult in timpul sarcinii. Sânii pot fi prea lasati, in general asta se intampla. Pot fi corectati cu implant sau cu o asociere de implant si ridicare de sâni. Daca sânii sunt foarte mari, atunci corectia se poate rezuma la o micsorare sau o ridicare a sanilor. La nivelul abdomenului, putem avea nevoie de corectii ori prin lipaspiratie în cazul în care raman mici depuneri adipoase in anumite zone, in jurul taliei sau pe coapse, dar uneori, un abdomen care a crescut brusc de volum, mai ales in cazul unor sarcini gemelare, are nevoie de corectii sub forma unei abdominoplastii. Abdominoplastia practic corectează atât musculatura care si ea a fost destinsa de sarcina, corectia rreferindu-se la o plicatura a musculaturii dublata sau nu de o plasa, sau strict eliminarea surplusului de piele care ajunge sa fie inestetic. 

În medie, preţul acestor intervenţii porneşte de la 2.000 Euro şi ajunge la 5.000. Aşadar, dai un ban dar ştii că vei rezolva ce nu ai putut face cu sală şi diete. Şi, dacă ne gândim mai bine, o asemenea intervenţie mai are un avanta... te motivează să nu te mai îngraşi vreodată! 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Sanatate » Mommy Makeover, intervenţiile chirurgicale estetice pentru mame