Antena Meniu Search
x

Video Noi servicii medicale decontate de la 1 iulie: tratamentele vor putea fi făcute în staţiuni balneare. Şi copiii pot beneficia de ele

Dacă aveţi dureri de spate din cauza condiţiilor de muncă, să ştiţi că sunteţi printre cei peste 40% dintre români care se confruntă cu această problemă. Şi acelaşi studiu arată că aproape un sfert dintre zilele de absenţă de la lucru au legătură cu afecţiunile musculo-scheletale. Acum, din astfel de motive şi nu numai, pacienţii români vor avea parte de la 1 iulie de noi servicii medicale deocontate. Printre ele, masajul şi terapiile ocupaţionale. 

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 26.06.2023, 13:09

Vezi și

Este vorba despre masajul, reflexo-terapia sau terapiile care au legătură cu recuperarea după anumite boli, cum este accidentul vascular cerebral sau alte boli neurologice ori cancerul. Aceste tratamente vor putea fi făcute în staţiunile balneo-climaterice, dar, atenţie, în cazul cazării, în cazul serviciilor hoteliere, suma nu trebuie să depăşească 300 de lei în fiecare zi.

Terapiile vor fi gratuite, şi pentru copii, şi pentru adulţi

Aceste noi terapii vor fi gratuite, atât pentru copii, cât şi pentru adulţi. În cazul aparţinătorilor care merg cu copiii care au vârste de sub 3 ani vor avea servicii hoteliere gratuite pentru a putea sta acolo cu copiii pe perioada recuperării. Recuperarea nu trebuie să depăşească 21 de zile într-un an, sunt doar câteva excepţii în cazul anumitor boli în care această perioadă se poate dubla.

Tot de la 1 iulie, odată cu noul contract cadru, va fi decontată şi radioterapia stereotactică, vorbim despre o terapie nouă, care se face ţintit în anumite zone ale corpului, dar vorbim şi despre decontarea de la stat a anumitor terapii genetice pentru anumite terapii ţintite. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Sanatate » Noi servicii medicale decontate de la 1 iulie: tratamentele vor putea fi făcute în staţiuni balneare. Şi copiii pot beneficia de ele