Antena Meniu Search
x

Nou medic fals în Bucureşti: tânărul de 26 de ani trata pacienţi într-o cameră de cămin

Un nou medic fals a fost deconspirat în Capitală. Este un tânăr de 26 de ani care pretindea că e traumatolog, psiholog şi chiar ortoped, deşi nu avea niciuna dintre aceste specializări. Cu toate acestea, îşi deschisese un cabinet şi primea pacienţi.

de Redactia Observator

la 27.02.2019, 19:50

Vezi și

Un nou medic fals a fost deconspirat în Capitală. Este un tânăr de 26 de ani care pretindea că e traumatolog, psiholog şi chiar ortoped, deşi nu avea niciuna dintre aceste specializări. Cu toate acestea, îşi deschisese un cabinet şi primea pacienţi.

Consultaţiile aveau loc într-o fostă cameră de cămin, decorată cu diplome falsificate grosolan, spune chiar ministrul Sănătăţii. În timp ce poliţia face apel public pentru a identifica posibile victime.

Marian Grigore susţine în faţa camerelor că este specialist în medicina alternativă. Nu apare însă în nicio evidenţă a statului. Acest lucru l-a aflat şi una dintre pacientele sale, când, cu un buletin de analiză emis de bărbat a ajuns la spital. I s-a spus că documentul nu are nimic în comun cu medicina.

Falsul medic emite bilete de analiză şi prescrie tratamente de cel puţin trei ani şi jumătate, când şi-a închiriat un apartament într-un vechi cămin din Sectorul 3 al Capitalei. Aici a funcţionat, până ieri, clinica lui privată, aşa cum se lăuda pe internet, unde oamenii ar fi putut găsi ajutor, chipurile, la tarife reduse

Pacienta a depus plângere la poliţie. Agenţii s-au prezentat la cabinetul lui Marian Grigore, o cameră cu două paturi şi un raft cu aparate de fizioterapie. 

La percheziţii, în aşa-zisul cabinet, poliţiştii au găsit mai multe ştampile cu diferite specializări. Traumatologie, psihologie, ortopedie şi altele, dar şi diplome potrivit cărora bărbatul ar deţine numeroase calificări şi specializări. Anchetatorii bănuiesc, însă, că aceste documente sunt false şi le-au trimis la expertiză.

La Ministerul Sănătăţii bărbatul de 26 de ani nu figurează cu vreo specializare. Chiar dacă pereţii cabinetului erau plini de diplome.

Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii: Un fals grosolan care putea fi vizibil. Clinica respectivă nu era autorizată, el avea şi angajaţi, noi am sesizat şi ITM-ul. Deci au fost mai multe aspecte verificate în primul rând de către Direcţia de Sănătate Publică şi uite că a fost reţinut.

Pe numele bărbatului a fost emis un mandat de arestare pentru 30 de zile pentru înşelăciune, practicarea unei profesii fără drept şi fals şi uz de fals.

Vestea i-a uimit pe pacienţii care frecventau cabinetul. Această femeie a plătit, anul trecut, 750 de lei pentru 10 şedinţe de masaj cu falsul medic.

Vasilica, pacienta medicului acuzat: Nu i-am cerut acte, nu i-am cerut documente. Am rămas şocată când am auzit că domnul doctor Grigore nu este domnul doctor Grigore.

Autorităţile fac apel la pacienţii care au fost trataţi de falsul medic să contacteze secţia 11 de poliţie pentru a-i ajuta în anchetă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sanatate » Nou medic fals în Bucureşti: tânărul de 26 de ani trata pacienţi într-o cameră de cămin