Antena Meniu Search
x

Noul vaccin anti-COVID este disponibil de vineri şi pentru cei care se imunizează pentru prima dată

Noul vaccin COVID-19 adaptat pentru subvariantele Omicron BA.4 şi BA.5 va fi disponibil, începând de vineri, şi pentru persoanele care doresc să se vaccineze pentru prima dată, a anunțat Ministerul Sănătății. Până acum, această variantă de vaccin era destinată persoanelor imunizate deja cu schema primară.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 26.01.2023, 14:30

Noul vaccin anti-COVID este disponibil de vineri şi pentru cei care se imunizează pentru prima dată
Noul vaccin anti-COVID este disponibil de vineri şi pentru cei care se imunizează pentru prima dată - Profimedia Images

”În urma deciziei Comitetului Naţional de Vaccinologie, în mod similar cu alte ţări europene, noul vaccin COVID-19 (COMIRNATY ORIGINAL / OMICRON BA.4-5-Pfizer BioNTech) va fi disponibil începând de mâine, 27 ianuarie 2023, şi pentru persoanele care doresc să se vaccineze pentru prima dată.

Până în prezent, acest tip de vaccin era folosit doar la revaccinare, pentru persoanele cărora li se administrase schema primară de vaccinare împotriva COVID-19”, a transmis, joi, MS.

Vaccinul COVID-19 COMIRNATY ORIGINAL / OMICRON BA.4-5-Pfizer BioNTech este adaptat pentru a oferi o protecţie mai largă faţă de tulpina originală şi faţă de subvariantele Omicron BA.4 şi BA.5. Acesta oferă protecţie mai ales împotriva complicaţiilor şi formelor grave ale bolii.

Noul vaccin împotriva COVID-19 este disponibil la medicii de familie sau în centrele de vaccinare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi reciclat până acum ambalaje prin sistemul garanţie - returnare?

Observator » Sanatate » Noul vaccin anti-COVID este disponibil de vineri şi pentru cei care se imunizează pentru prima dată