Antena Meniu Search
x

Video Noul val de COVID a umplut camerele de gardă din România. Simptomele infectării cu tulpina extrem de contagioasă

Noul val de COVID. Un semnal de alarmă vine dinspre spitalele noastre. Sunt din ce în ce mai mulţi oameni care ajung la camerele de gardă cu simptome aparente de răceală sau gripă. Diagnosticul primit însă este cel de COVID. Avem practic un nou val de infectări. Iată care este motivul îmbolnăvirilor şi, mai ales, cum ar trebui să ne protejăm. 

Ana Grigore
de Ana Grigore

la 02.10.2023, 17:34

Vezi și

"Numărul cazurilor de COVID-19 a crescut destul de mult în ultima perioadă, după ce şcoala a reînceput, iar românii s-au întors din concedii. Virusul s-a răspândit extrem de repede. Vorbim despre o nouă tulpină de COVID-19, care este de altfel şi extrem de contagioasă", spune Ana Grigore, reporter Observator.

Coronavirus. Tot mai multe cazuri de COVID

"Opt din zece români care ajung la spitalele de boli infecţioase sunt pozitivi. Inclusiv copii nou-născuţi. Simptomele sunt asociate cu cele ale unei răceli mai severe: tuse, dureri musculare sau febră", adaugă Ana Grigore, reporter Observator.

"Vaccinurile făcute anterior nu ne mai protejează în totalitate împotriva noilor mutaţii, aşa că singura metodă pentru a ne proteja rămân măştile de protecţie pe care puţini le mai poartă atunci când se află în spaţiile aglomerate", a precizat Ana Grigore, reporter Observator.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Sanatate » Noul val de COVID a umplut camerele de gardă din România. Simptomele infectării cu tulpina extrem de contagioasă